Slika AKTIVNI UGALJ

     


AKTIVNI UGALJ

SKU: 629

Cena:  235,00 RSD

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, Troškovi isporuke nisu uključeni

Medicinski aktivni ugalj

dobijen karbonizacijom ljuske kokosovog oraha


Sastojci:

aktivni ugalj (dobijen karbonizacijom ljuske kokosovog oraha); kapsula:želatin, boje - crni oksid gvožđa i titan - dioksid.

Aktivni ugalj kapsule su formulisane na bazi medicinskog aktivnog uglja, dobijenog karbonizacijom ljuske kokosovog oraha, tako da svaka kapsula sadrži  mg ove supstance.

Velika adsorptivna moć ativnog uglja uticala je na njegovu primenu u medicinske svrhe. Koristi se za tretman akutnog trovanja (predoziranja) supstancama kao što su sledeće: acetaminofen, salicilati, barbiturat, triciklični antidepresivi.

Aktivni ugalj je u Rusiji korišćen za lečenje određenih poremećaja i bolesti, uključujući hiperlipidemiju, bolesti jetre, bilijarnog trakta i bibrega. Takođe, prema određenim istraživanjima, oralno uneseni aktivni ugalj snižava nivo holesterola, smanjuje nadutost i količinu crevnog gasa, pomaže kod dijareje. Aktivni ugalj predstavlja gastrointestinalni adsorbens i može da ima hipoholeserolemičku aktivnost. Ne resorbuje se preko digestivog trakta već se izbacuje fecesom.

Preporučuje se primena kod problema sa probavom, nadutosti i gasova, aerofagije (nesvesnog gutanja vazduha tokom jela). Aktivni ugalj doprinosu smanjenju preterane nadutosti tokom jela. Koristan efekat se postiže ako se 1 gram aktivnog uglja uzme najmanje minuta pre obroka i 1 gram kratko nakon obroka.


Način upotrebe:

Kod problema sa probavom: po potrebi uzeti 2 - 3 kapsule, 3 - 4 puta na dan. Ukoliko je potrebno sadžaj kapsule se može razmutiti u čaši vode i popiti.

Kod nadimanja nakon obroka: uzeti 1 g (4 kapsule) 30 minuta pre i 1 g (4 kapsule) neposredno posle obroka.

Deca mlađa od 3 godine: 1 kapsula dnevno uz konsultaciju sa lekarom. Sadržaj kapsule se razmuti u čaši vode i popije.


Upozorenja:

Ne preporučuje se istovremena uppotreba sa hranom, dodacima ishrani i lekovima zbog adsorpcionih spospbnosti aktivnog uglja. Trudnica i doilje treba da konsultuju lekara pre upotreba preparata. Ne preporučuje se upotreba proizvoda osobama koje su alergične na bilo koji od sastojaka. ne preporučuje se deci mađoj od 3 godine, bez konsultacije sa lekarom. Ne treba ga primenjivati kod trovanja cijanidima, korozivima, solima gvožđa, organofosfornim insekticidima, litijumom, etanolom i metaolom jer njegaova efikasnost u ovim slučajevima nije pouzdano potvrđena. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.

Neželjeni efekti se mogu javiti u vidu crne stolice koja potiče od aktivnog uglja, kao i mučnina, tamnjenje zuba i usta, abdominalne nelagodnosti, dijareje i konstipacije.

Napomene:

Proizvod nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i vođenje zdravog načina života. Proizvod držati van domašaja dece.


Način čuvanja:

Proizvod čuvati zatvoren, u originalnoj ambalaži, zaštićen od svetlosti i vlage, na temperaturi od 15o - 25C.

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00Informacije o proizvodu


Kategorija: Kapsule, tablete, sirupi

Brend: MAXMEDICA

Kod proizvoda - SKU: 629Slični proizvodi


Eterično ulje peperminta ima veoma zanimljive indikacije za upotrebu...
 660,00 RSD
Biljne kapi probava opstipacija Dejstvo: Pomaže pri regulaciji...
 374,40 RSD
Ulje fenela okrepljuje sve sisteme u telu Ulje fenela štiti rane od...
 936,00 RSD
Opis Glina u prahu sa aktivnim ugljem za spoljnu upotrebu ACTIVE C...
 522,00 RSD
  
  

  
  

  

Tagovi

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  

Specijalne ponude

  


  

Iskustva korisnika

 

Moj sin je koristio PRIMED 2. On je imao astmu, ali zahvaljujući PRIMED 2 preparatu, on je sada zdrav dečak! Za PRIMED sam saznala od vlasnika...

Biljana Pešić

Pogledajte ostala iskustva korisnika