Slika Celebnaja Čaga čaj

  • Slika Celebnaja Čaga čaj
  • Slika Celebnaja Čaga čaj
     


Celebnaja Čaga čaj

SKU: 371

Stara cena: 595 din Popust 10%

Nova cena: 535,50 din

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, Troškovi isporuke nisu uključeni

Monoflorni ruski fitočaj altajskih planina.  Gljiva ČAGA u sebe nagomilava lekovite sastojke iz korena, stabla i grana breze, a sadrži veliki broj nutritivnih supstanci izuzetne vrednosti.

ČAGA je gljiva koja raste na stablu breze. Svojevremeno u bivšem SSSR-u ministarstvo zdravlja je propisalo da čagu upotrebljavaju sportisti, astronauti kao i sve osobe izložene intenzivnom psihofizičkom naporu kao adaptogen za poboljšavanje umnih i telesnih sposobnosti.

Sve veća potražnja za visokvalitetnom čagom dovodi do smanjenja zaliha odgovarajućih u medicinskom smislu (gljiva starijih od 20 god.) i pogodnih za tretman i prevenciju karcinomnih oboljenja.

Fabrika farmaceutskih preparata Galen, jedna od najpoznatijih na Altaju, prepoznatljiva pre svega po kvalitetu čage i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanca u istoj.

Načelnik medicinskog centra Alfit na Altaju, Dr sci. med. Sergej Valaerijevič Korepanov, ginekolog, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, u kliničkoj praksi čagu svrstava u ključni sastojak terapije svojih pacijenata. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije koji lekovitost bilja iz netaknute sibirske prirode dopunjuje upotrebom savremene  tehnologije i naučnih dostignuća.

Terapijske indikacije

Prema naučnim saznanjima i studijama zapažena je efikasnost čage u sledećim slučajevima:


• Deficit imuniteta;
• Hemo i radio terapije;
• Onkološke bolesti;
• Oboljenja jetre;
• Poboljšanje sinteze D 3 vitamina;
• Anemija;
• Kandida;
• Dijabetes;
• Oboljenja gastro-enterološkog sistema;
• Hronični upalni procesi;
• Psorijaza;
• Ekcemi;
• Imuna i autoimuna oboljenja.

 

Sastav CELEBNAJE ČAGE

  • Divlja sibirska čaga (Inonotus obliquus) kontrolisane starosti usitnjena
    po proizvođačkoj specifikaciji.

Sibirska divlja čaga se bere nakon određene starosti, najčešće posle 20 godina, kada postaje lekovita i primenljiva u medicinske svrhe. Tek nakondvadeset godina stvara se koncentracija lekovitih supstanci, neophodnog farmakološkog nivoa.

Čaga je bogata je polisaharidima, a pre svega sadržajem beta glukana, triterpena (među njima i lanosterol), sterola, saponina, inotodiola, trametenolične kiseline, SODenzima i njenog glavnog sastojka betulinske kiseline u čagi.

Betulinska kiselina ima svojstvo da neutrališe već formirane kancerogene ćelije i da istovremeno čuva vitalnost i funkciju zdravih. Takođe deluje protiv nastanka novih kancerogenih ćelija, poseduje osobinu da akumulira radioaktivne minerale,

Način primene

1 ravnu kafenu kašičicu preliti 2dl kipuće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta.

Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Shodno potrebi doza se može povećati.

Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti u zavisnosti od vrste i obima oboljenja koje se tretira.


Kontraidikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od sastojaka gljive. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.
Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) potrebno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Pakovanje: 50 grama.

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00

 


Informacije o proizvodu


Kategorija: Čajevi

Brend: RULEK

Kod proizvoda - SKU: 371Slični proizvodi


ČAJ ZA JAČANJE IMUNITETA pomaže u izbacivanju virusa koji je uzročnik kon...
1.080,90 din
1.201 din
Probotanic Origano čaj dobijen je sušenjem nadzemnog dela biljke divlji o...
456,30 din
507 din
Ženski čaj Prema dugogodišnjoj tradiciji starih travara, koja se pr...
435,60 din
484 din
  
  
  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  

Specijalne ponude

  


  

Iskustva korisnika

 

Zovem se Adnan, imam 35 godina. Teško disanje i opstrukcije sam osjetio sa 3 godine i od tada počinje moja borba sa bronhitisom. Česti odlasci u bo...

Adnan Murselović

Pogledajte ostala iskustva korisnika