Slika DMSO

     


DMSO

SKU: 475

Cena:  590,00 RSD

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, troškovi isporuke nisu uključeni

DMSO

DMSO 33% Uputstvo za upotrebu

Pre prve upotrebe obavezno pročitajte ovo uputstvo.
Uputstvo sačuvajte, možda ćete poželeti da ga ponovo pročitate.
Dimetilsulfoksid (DMSO) je prirodna vodotopiva tečnost. To je bezbojna nesintetisana tečnost ekstrahovana i dobijena preradom sokova iz celuloznog drveta, kao takav on nije lek i ne može se registrovati kao lek. DMSO se u prirodi javlja u tragovima u biljkama, svežoj vodi, u okeanima i u kiši.
Može da iritira kožu preosetljivih ljudi pa pre upotrebe testirajte malu količinu (prsnite) na mali prostor na ruci. Ako je reakcija: crvenilo, svrab i jako pečenje kože, to će nestati za desetak minuta ali ovaj proizvod onda nije za Vas.
Uvek treba da očistite oblast koju želite da tretirate. Uklonite i vaše omiljene kreme jer DMSO će ih rastvoriti i Vaša koža će to upiti bez selekcije, tako da postoji rizik da neke toksične supstance unesete u svoj organizam. Većina DMSO-a će prodreti u kožu u roku od 15 minuta. Izbegavajte kontakt sa svim toksičnim supstancama tri sata nakon upotrebe DMSO-a.
DMSO se može koristiti kod povrede skočnog zgloba (teniseri nakon prskanja po bolnom mestu ubrzo nastavljaju meč), migrenozni bolovi će utihnuti ubrzo nakon apliciranja, bitno je reagovati odmah nakon što osetite pojavu, i modrice će izbledeti ako blagovremeno reagujete. DMSO ima dobra krioprotektivna svojstva: pokazao se izuzetno dobro kod promrzlina prstiju, brojna su svedočenja u korist DMSO-a, izbegnute su mnoge amputacije. Izvrstan je i kod opekotina od vatre ili električnog luka, regeneracija tkiva je uglavnom potpuna i sa vraćenim funkcijama.
Prilikom nanošenja možete smanjiti iritaciju ako tapkate čistim prstima po koži, ubrzaćete proces i efekti će trajati duže. Možda ćete želeti da eksperimentišete sa količinom DMSO-a koju nanosite da vidite kako to utiče na Vaš bol, tako možete naći minimalni iznos koji olakšava bol. Ali blago peckanje pri upotrebi ne treba da Vas obeshrabri.

Koliko često se može koristiti DMSO ?

Učestalost upotrebe zavisi od toga da li je Vaš problem akutan (nešto što se desi, a ne vraća, kao oticanje uganutog zgloba) ili je hroničan (traje dugo kao kod artritisa).
Kod akutnih stanja preporučuje se primena na svaka dva sata u narednih šest do osam sati od povređivanja. Nakon toga, u narednih nedelju dana primenjivati na svakih četiri do šest sati, najduže tri nedelje.
Kod hroničnih stanja, možda ćete primetiti odmah smanjenje bolova ali do maksimalnih koristi nekada može da potraje i par meseci pa i godinu dana. Jedna aplikacija dnevno se preporučuje.
DMSO se oslobađa iz organizma u roku od 24h. Ipak, preporučuje se pauziranje dva dana za redom i kod akutnih i kod hroničnih stanja ako su u pitanju višemesečne primene jer DMSO ima kumulativan efekat, što se duže koristi treba umanjivati doze ili praviti česte pause u primeni. Svaka osoba drugačije doživljava i reaguje na bol.

Upozorenja kod korišćenja DMSO

Trudnicama se ne preporučuje upotreba
Nemojte ga koristiti sa lekovima, acetonom, kiselinama – zbog moguće interakcije
Povećava efekte lekova kao što su razređivači krvi, steroidi, lekovi za srce, sedativi itd.
Uvek prskajte na čistu, opranu kožu.
Izbegavajte prskanje u oči, isperite ako do toga dođe.
Čuvajte van domašaja dece.

Ostala upozorenja

1. DMSO nemojte koristiti na mestima gde vas je ujeo insekt jer toksične supstance iz seruma insekta mogu se proširiti po zoni ujeda i izazvati Vašu nelagodnost.
2. Iako pomaže kod zaraslih rana u bržem smanjenju ožiljka, ne treba ga nanositi na inficirane otvorene rane.
3. Ostanite daleko od toksičnih supstanci za vreme i posle primene DMSO-a najmanje tri sata.
4. Ako slučajno prospete otrovne supstance na sebe nakon korišćenja DMSO-a, ne paničite, samo ih odmah isperite vodom i sapunom.
5. Prilikom upotrebe DMSO oseća se miris nalik na beli luk, to Vam može izazvati neprijatnost u društvu.

DMSO pomaže u detoksikaciji od teških i toksičnih metala. Sumpor se vezuje sa toksičnim i teškim metalima (živa, olovo, aluminijum, kadmijum, arsen, nikl) i eliminiše ih preko mokrenja, defekacije i znojenjem.
DMSO ima radioprotektivne efekte, u niskim koncentracijama sprečava raspad dvostrukog lanca DNK i mutagene efekte zračenja u ćelijama. Može se koristiti neposredno pre snimanja preloma rentgenom, pogotovu je dobro aplicirati ga pre snimanja zuba RTG aparatima.
Sastav:
1. DMSO sadržaj GC 99,9 PA kvaliteta rastvor 33%
2. Prečišćena voda

Članci o DMSO

DMSO – primena
Koristi se lokalno da smanji bol i ubrza zarastanje rana, opekotina, promrzlina, mišića i skeletnih povreda. Takođe se lokalno koristi za smanjenje bolnih stanja kao što su glavobolja, zubobolja, oticanje, osteoartritis, reumatoidni artritis i teški facijalni bolovi. Lokalno se koristi i kod očnih slučajeva uključujući kataraktu, glaukom, retinu… Kod problema sa stopalima, uklučujući čukljeve, bradavice i gljivice među prstima. Kod problema sa kožom uključujući keloidne ožiljke i sklerodermu. Koristi se topikalno kod popravke oštećene kože i tkiva izazvanih hemoterapijom. Koristi se sam ili u kombinacijama sa drugim sredstvima kod herpes zoster infekcije.
Intravenski (ili oralno ako se desi van naselja) u hitnim situacijama da smanji abnormalno visok krvni pritisak u mozgu. Takođe se daje intravenozno za uklanjanje infekcija bešike (intersticijalni cistits) i hronične upale bešike. Sa drugim supstancama pomaže rastapanje kamena u žučnim putevima.
DMSO je jedan od najmoćnijih antioksidanata, daleko superiorniji od bilo kog vitamina ili minerala zbog transportnih, hemijskih i penetracijskih sposobnosti.
DMSO sa lakoćom prolazi kroz kožu i druge membrane. Takođe je u stanju da poboljša prohodnost nekih membrana što znači da će manji molekuli moći lakše da prođu kroz ove membrane. Zato može biti korišćen da transportno pomogne nekim lekovima da budu apsorbovani od strane kože ili da omogući nekim jedinjenjima da prodru u druga tkiva.
DMSO je u stanju da preuredi kolagena vlakna što ga čini korisnim kod tretmana za post- hirurške adhezije. Lekari su takođe primetili da DMSO ima moćna antiinflamatorna dejstva što znači da je u stanju da lokalno inhibira imuni sistem. Ovo ga čini korisnim kod tretiranja dermatitisa i određenih vrsta artritisa. Činjenica da brzo prodire kroz kožu znači da može da se direktno primenjuje na ciljanu zonu sa rapidnim efektom.
DMSO stimuliše bolju cirkulaciju krvi kroz krvne sudove čime se povećava brža i bogatija isporuka kiseonika i smanjuje lepljivost trombocita.
DMSO se koristi kao analgetik protiv bolova. Zato što može da raspusti male jone i prolazi kroz membrane, DMSO može izmeniti nivo kalcijuma, magnezijuma i natrijuma kako: u – tako: i van nervnih vlakana. Nervima je prisustvo ovih minerala potrebno u određenim koncentracijama u cilju stvaranja električne energije za prenos nervnog signala. Blokiranjem tih nerava koji prenose informaciju bola, DMSO je u stanju da umanji bolove.
Kao nosač hranljivih materija primenjuje se da olakša transport vitamina i supstanci kroz ćelijske membrane što omogućava dopremu hranljivih materija u ćelije. To je velika korist koju ni jedna druga supstanca ne poseduje.
Kao moćan rastvarač takođe je u stanju da prodre kroz sva tkiva osim kroz nokte, kosu i zubnu gleđ.

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00Informacije o proizvodu


Kategorija: Shirko proizvodi

Brend: SHIRKO

Kod proizvoda - SKU: 475Slični proizvodi


VALERIJANA KAPI Tinctura Valeriane Dijetetski proizvod Koren...
 187,00 RSD
Večernije je biljno sredstvo kod stanja stresa i poremećaja sna....
 690,00 RSD
Ulje eukaliptusa , čuvene biljke poreklom iz Australije, ublažava bolove,...
 702,00 RSD
Ulje Kurkuma (čuvena indijska biljka) sprečava pojavu karcinoma i...
 960,00 RSD
  
  

  
  

  

Tagovi

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  
  


  

Iskustva korisnika

 

Moj sin je koristio PRIMED 2. On je imao astmu, ali zahvaljujući PRIMED 2 preparatu, on je sada zdrav dečak! Za PRIMED sam saznala od vlasnika...

Biljana Pešić

Pogledajte ostala iskustva korisnika