Slika DTC ORGANSKA SPIRULINA U PRAHU 100g

     


DTC ORGANSKA SPIRULINA U PRAHU 100g

: 111

Cena:  1.120,00 RSD

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, troškovi isporuke nisu uključeni

Spirulina je mikroskopska višecelijska cijanobakterija (modro-zelena bakterija ili modro-zelena alga) koja se prirodno nalazi u jezerima i rekama širom Afrike, Azije i Južne Amerike. Ona je vrlo jednostavan drevni oblik života koji proizvodi svoju energiju od sunčeve svetlosti kroz fotosintezu koristeci plavi pigment fikocijanin, pa se spirulina ponekad naziva i "plavo zelena alga". Međutim, spirulina zapravo nije alga, niti biljka – već nešto između, koja se prvi put razvila pre oko 3,6 milijardi godina.

Cijanobakterije kao spirulina mogu da prežive u ekstremnim uslovima koje drugi mikroorganizmi ne mogu da tolerišu - alkalnu pH vrednost 11 i temperature do +45° C.

Takođe spadaju u grupu fotoautotrofnih bakterija - koriste ugljen-dioksid iz atmosfere i sunčeve svetlosti za stvaranje energije, i iz tih razloga se veruje da su jedan od prvih organizama koji su se nastanili na zemlji. Takođe se smatra da je doprinela promeni atmosfere od ugljen-dioksida u kiseonik, omogucavajuci drugim oblicima života da se razvijaju.

Pošto Spirulina ima tako visoku toleranciju na soli i napreduje u vodama koje su snažno alkalne, ona obično raste u monokulturi u kojoj većina mikroorganizama ne može da opstane, a spirulina voli takvo okruženje. To znači da organski uzgajana spirulina ne zahteva upotrebu bilo kakvih hemijskih pesticida da je štite, jer su uslovi za rast prirodno negostoljubivo okruženje za druge organizme.

Naša spirulina se uzgaja na poluostrvu u Južnom kineskom moru. Ova lokacija je idealna za gajenje spiruline jer nudi dosledno tople temperature i duge sunčane sate koji su neophodni za produktivne stope rasta. Farma je okružena netaknutom prirodnom šumom i potpuno je izolovana od urbanih područja i izvora poljoprivrednog zagađenja. Naša spirulina je rutinski testirana na prisustvo žive, olova i drugih zagađivača, radi sigurnosti da je gotov proizvod potpuno čist i ne predstavlja opasnost od trovanja teškim metalima.

Pored toga, svakodnevno se uzorkuju ribnjaci i testiraju na pH vrednost i optičko čitanje gustine, koja meri koncentraciju spiruline u vodi i govori nam kada je spremna za branje. Potrebno je oko 2 meseca neprekidnog rasta da može da se bere po prvi put, ali nakon toga raste tako brzo da može da se bere svake nedelje.

Spirulina se uklanja iz vode prolazeći kroz finu mrežu koja hvata mala vlakna. Skupljena spirulina se zatim prosejava, prebacuje se u bazen za pranje, a zatim čisti rukom preko otvora sita kako bi se osiguralo da samo čista spirulina ide na dalju preradu. Mokra spirulina se smešta u komoru za sušenje koja brzo uklanja vlagu isparavanjem, a čuva sadržaj hranljivih materija ostavljajući fini zeleni prah koji se može odmah upakovati, ili presovati u spirulina tablete.

Zdravstveni benefiti

Za razliku od biljaka koje rastu na zemlji, spirulina nema težak celulozni ćelijski zid, tako da se lako vari.

On ima visok sadržaj proteina, oko 65%, a sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina (koje ljudsko telo ne može da proizvede tako da se moraju unositi kroz ishranu). Aminokiseline su gradivni blokovi za proteine koji su od vitalnog značaja za proizvodnju mišića i svih enzima.

Spirulina je takođe bogata kalcijumom, magnezijumom i gvožđem.

  • Kalcijum igra ulogu u mnogim funkcijama u telu, uključujući i doprinos normalnoj funkciji mišića, prenos informacija putem nervnog sistema, kao i održavanje zdravih kostiju i zuba.
  • Magnezijum doprinosi održavanju normalnih kostiju i zuba, normalnoj funkciji mišića, metabolizmu, smanjuje iscrpljenost i umor.
  • Gvožđe doprinosi normalnom transportu kiseonika u telu; takođe doprinosi normalnim kognitivnim funkcijama, normalnom funkcionisanju imunog sistema i smanjenju iscrpljenosti i umora.

Spirulina u velikim količinama sadrži beta karoten (vitamin A) – snažan antioksidant koga ima 25 puta više nego u šargarepi. Sadrži sve vitamine B grupe, a posebno je bogata vitaminom B-12, vitaminom B-1, B-2 (riboflavin), B-3 (niacin), B-5, B-6 , B-7 (biontin), B-9 (folna kiselina) i vitaminima C i K.

- Spirulina sadrži neophodne Omega 3 i 6 masne kiseline, uključujuci i GLA (gama linoleinska kiselina), koja se u tom obliku nalazi samo u majčinom mleku.
- Ima u izobilju i hlorofila koji je odličan antioksidant i naziva se “zelena krv” zbog sličnog sastava hemoglobina u krvi.

Način upotrebe: Organska spirulina u prahu može da se pomeša u čaši vode, soka, jogurta ili sa svežim voćem u hranljivom frapeu. Prah može da se posipa preko salate i supe dodajući moćnu dozu proteina, vitamina i minerala u vašoj svakodnevnoj ishrani.

Preporučeni dnevni unos je od 1 do 3 kafene kašičice (3-10g).

Spirulinu mogu koristiti deca, trudnice i dojilje.

Sastav: 100% organska spirulina u prahu

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energetska vrednost: 336 kcal/1420 kJ

Ukupne masti: 1g
- od kojih zasićene masti: 0,5g

Ukupni ugljeni hidrati: 13,1g
- od kojih šećeri : <0,1g

Vlakna: 5,1g

Protein: 65,9g

So: 0,9g

Kalcijum: 333mg

Magnezijum: 300mg

Gvožđe: 6,58mg


Neto : 100gr.

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00Informacije o proizvodu


Kategorija: Super hrana

Kod proizvoda - SKU: 111Slični proizvodi


Hlorela je jednoćelijska mikroalga koja raste prirodno u slatkovodnim...
 1.090,00 RSD
Lekovita dejstva kurkume: Poseduje snažna antioksidansna, antiupalna i...
 340,00 RSD
Lekovita dejstva ječmene trave: Deluje kao moćan antioksidant...
 580,00 RSD
Guarana je biljka puzavica koja raste na području Venecuele i severnog...
 1.140,00 RSD
Organska maka (Lepidium meyenii) je zeljasta dvogodišnja biljka iz...
 890,00 RSD
Organski cejlonski cimet u prahu (lat. Cinnamomum zeylanicum nees) je...
 400,00 RSD
Kakao prah potiče iz Centralne i Južne Amerike još iz vremena Asteka kada...
 280,00 RSD
Organsko čia seme (Salvia Hispanica) -Potiče još iz vremena Asteka,...
 450,00 RSD
Psilijum ili indijska bokvica je biljka koja pretežno raste u...
 490,00 RSD
Drvo moringa raste u krajevima sa tropskim i suptropskim klimama, kao što...
 1.090,00 RSD
Kakao puter stiže sa bogatih i plodnih zemljišta Južne Amerike. Slavna...
 630,00 RSD
Cejlonski c imet se koristi u mnogim svetskim tradicijama, posebno u...
 1.202,00 RSD
Tribulus prah – prirodna vijagra Nove studije dokazuju direktno hormonsko...
 936,00 RSD
MSM prah (Metilsulfonilmetan) Lekovita dejstva MSM praha:...
 665,00 RSD
Čist kokosov sirup je prirodan zaslađivač sa niskim glikemijskim indeksom...
 559,00 RSD
Prah ašvagande – najmoćniji prirodni sedativ i antidepresiv Prah...
 960,00 RSD
Preporučuje se za održavanje normalne funkcije kostiju, mišića, zglobova,...
 783,00 RSD
Opis Proizvoda Mukuna u prahu je super hranljiva biljka, koja se...
 960,00 RSD
Ovo je prirodni, organski, okrepljujuci zaslađivač, od plave agave. Veoma...
 395,00 RSD
SIROVI KAKAO PRAH je čokolada u svojoj najčistijoj formi. To je hrana za...
 425,00 RSD
  
  

  
  

  

Tagovi

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

    

Iskustva korisnika

 

Zovem se Adnan, imam 35 godina. Teško disanje i opstrukcije sam osjetio sa 3 godine i od tada počinje moja borba sa bronhitisom. Česti odlasci u...

Adnan Murselović

Pogledajte ostala iskustva korisnika