Slika Ekstrakt crnog kumina 50ml

     


Ekstrakt crnog kumina 50ml

SKU: 847

Cena:  750,00 RSD

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, troškovi isporuke nisu uključeni

EKSTRAKT CRNOG KUMINA

Seme crnog kumina predstavlja pravu riznicu blagotvornih sastojaka za ljudski organizam. Neki od njih su rastvorljivi u alkoholu, neki u vodi, neki u ulju, a neki ostaju u talogu, koji se u masovnoj industrijskoj proizvodnji hladno ceđenih ulja filtriranjem otklanja, da bi ulje bilo bistro i lepšeg ukusa. U vodeno-alkoholnom ekstraktu nalaze se svi lekoviti sastojci ovog semena, koji su rastvorljivi u vodi i alkoholu (još kvalitetniji izbor je voćni destilat). Najznačajnija je grupa jedinjenja čiji je zajednički naziv Nigelini (po njima je biljka dobila latinski naziv Nigella sativa). Dokazan je snažan uticaj nigelina na opuštanje mišića, širenje bronhija, smanjenje viskoznosti bronhijalnog i sinusnog sekreta, čime se pospešuje rad pluća, a samim tim i snabdevanje tkiva kiseonikom. Drugi moćan sastojak je rutin, koga takođe nema u ulju jer je rastvorljiv u vodi, a čiji je pozitivan efekat naučno potvrđen na čitav niz poremećaja, definisanih kao „metabolički sindrom“ (od masne jetre, preko dijabetesa, pa do karcinoma). Osobina ekstrakta je da aktivni sastojci vrlo brzo ulaze u krvotok (još iz usta), pa je kao takva pogodna kada postoji potreba za brzim delovanjem. Količina alkohola koja se unese u organizam, prilikom konzumiranja uobičajene doze (3×30 kapi, manje od 1.5 ml alkohola), ne treba da brine, jer toliko alkohola ima i u jednoj zreloj banani. Ekstrakt semena crnog kumina je, između ostalog, sigurno najbolji izbor i za svakodnevnu higijenu usta i grla. Zato je pakujemo u tamnu farmaceutsku bočicu od 50 ml, pogodnu za nošenje u džepu ili torbici, kako bi se mogla konzumirati posle svakog unosa hrane (1-2 ml), što doprinosi, između ostalog, i očuvanju oralnog zdravlja (zuba i desni).

Ekstrakt crnog kumina
3 × 30 kapi (ukupno 4-5 ml dnevno), a maksimalna doza je 10-12 ml dnevno u vreme kada su učestale respiratorne infekcije i pojava alergija.

Nuspojave kod upotrebe ulja i ekstrakta crnog kumina nisu poznate, ali količine preko 25ml ulja i više od 20ml ekstrakta dnevno mogu izazvati stomačne smetnje, pa ne treba prekoračivati maksimalne dnevne doze.

Osobina ekstrakta je da aktivni sastojci vrlo brzo ulaze u krvotok (još iz usta), pa je kao takva pogodna kada postoji potreba za brzim delovanjem. Količina alkohola koja se unese u organizam, prilikom konzumiranja uobičajene doze (3×30 kapi, manje od 1.5 ml alkohola), ne treba da brine, jer toliko alkohola ima i u jednoj zreloj banani. Ekstrakt semena crnog kumina je, između ostalog, sigurno najbolji izbor i za svakodnevnu higijenu usta i grla.

Neto: 50ml

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00Informacije o proizvodu


Kategorija: Kapi i ulja

Brend: HEMEL

Kod proizvoda - SKU: 847Slični proizvodi


Ugledni egipatski naučnici Brodski i El Dakhakhni su još 1959. godine...
 2.166,00 RSD
Organsko ulje crnog kumina hladno ceđeno. Neto: 125ml Staklena ambalaža...
 1.166,00 RSD
Ulje crnog kumina nefiltrirano (sa talogom) , dobijeno isključivo metodom...
 1.290,00 RSD
Ulje crnog kima: alergiju, astmu, probavne probleme, dijabetes,...
 1.680,00 RSD
  
  

  
  

  

Tagovi

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  
  


  

Iskustva korisnika

 

Zovem se Adnan, imam 35 godina. Teško disanje i opstrukcije sam osjetio sa 3 godine i od tada počinje moja borba sa bronhitisom. Česti odlasci u...

Adnan Murselović

Pogledajte ostala iskustva korisnika