Slika ETERRA PAPAJA prah lista 300g

     


ETERRA PAPAJA prah lista 300g

: 480

Cena:  1.320,00 RSD

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, troškovi isporuke nisu uključeni

Papaja prah – hit proizvod konačno i kod nas

Prah lista papaje nalazi na listi zvanične, komplementarne i alternativne terapije protiv kancera čak u 14 zemalja sveta

Kako starimo, u stomaku i pankreasu stvaramo sve manje digestivnih enzima, što dovodi do neefikasnog varenja proteina i preteranog rasta loših bakterija u našem gastrointestinalnom traktu. U zaustavljanju ovog procesa enzimi papaje su od ogromne važnosti.

Enzimi koji spasavaju život

Papaja prah bogat je enzimom papainom i kimopapainom, koji pomažu varenje razlažući proteine iz hrane u amino-kiseline. Uzimanje papaje nakon jela poboljšava varenje, sprečava nadimanje i hronične probavne smetnje (dispepsiju).

Nakon tretmana antibioticima, Prah lista papaje nadomesti „dobre“ crevne bakterije koje su uništene lekovima. Enzim papain uništava i crevne parazite, s obzirom da je proteolitski enzim što znači da vari inertne (nežive) proteine. Naime, pankreas vari proteine prilično dobro sve do dvadeset i pete godineе. Posle toga, procesi u organizmu se usporavaju.

Glavni razlog je što mi jedemo „mrtvu“ hranu (koja prisiljava naš pankreas da preterano radi) i ne uzimamo dovoljno sirovog voća i povrća, tako da nam je telo, već posle dvadesete godine već puno toksina. Preopterećeni digestivni trakt naših organa, sistema i tkiva „nadmeće“ se sa enzimima. Metabolička dislokacija, koja nastaje kao posledica borbe za enzimima, direktni je uzrok kancera, koronarnih oboljenja, dijabetesa i mnogih drugih hroničnih bolesti. To stanje napetosti, usled pomanjkanja enzima, postoji kod većine ljudi u čijoj ishrani nema dovoljno voća i povrća.

Papain pomaže da prevladamo manjak enzima, a naročito je delotovoran u kombinaciji sa ostalim sastojcima lista papaje. To je razlog zašto Papaja prah pomaže da telo ponovo počne da funkcioniše kao telo zdrave mlade osobe.

Papain može da obavlja funkciju pankreatskih enzima i tako pomaže oslabljenom pankreasu da vari proteine koji na taj način ne postaju toksični u crevima. Prema jednoj studiji „papain vari većinu proteinskih supstrata sveobuhvatnije od pankreatskih proteaza.“

Digestivni poremećaji nisu jedina stanja koja papain ublažava. Papaja prah smanjuje postoperativno oticanje, ubrza zarastanje rana i smanjuje bol i upale nastale usled reumatoidnog artritisa. Papaja prah pokazao se kao efikasan u borbi protiv psorijaze i groznica nastalih usled herpes zostera, bradavica i lišajeva, a sve zbog sposobnosti da razlaže proteine.

Prah lista papaje, isto tako, može da smanji upale u organizmu, neutrališe bolove i edeme uzrokovane sportskim povredama. Visok sadržaj antioksidanata u papaji može da predupedi holesterolsku oksidaciju i koristi se kao prevencija ateroskleroze, šloga, srčanih udara i srčanih oboljenja uzrokovanih dijabetesom. Nanošenjem praha listova papaje na desni, smanjuje se parodentoza i upala zuba (i zubobolja), a što se sa uspehom koristi u mnogim kulturama širom sveta.

Istraživanja o sporednim efektima papaina u terapiji kancera, a naročito onih kao što su teško gutanje i rane u ustima nakon zračenja i hemoterapije, dokazala su njegov veliki uticaj na jačanje imunološkog sistema i uspešnu borbu protiv kancera.

U jednoj interesantnoj kliničkoj studiji ustanovljeno je da se papaja prah nalazi na listi zvanične, komplementarne i alternativne antikancer terapije u čak četrnaest zemalja sveta.

Efikasan tretman protiv kancera

Studije obavljene na miševima kojima su bili usađeni maligni tumori u različitom stadijumu, i koji su bili tretirani enzimskom terapijom, pokazali su koliko takav tretman pomaže u prevenciji metastaza kancera. Prvoj grupi miševa dat je enzim u četvrtom stadijumu kancera – 30 procenata je preživelo.

Drugoj grupi dat je enzim odmah nakon što se kancer pojavio – stopa prežiljavanja bila je 60 procenata. Trećoj grupi dat je enzim pre usađivanja kancera i svih 100 procenata iz te grupe je preživelo. Ovo istraživanje ukazalo je na važnost enzimskih dopuna ishrani kao delu antikancer režima.

Važnost lista papaje u borbi protiv kancera ogleda se i u činjenici da je papain, uz bromelain iz ananasa, jedini enzim proteolitik koji ima sposobnost rastavaranja proteina. Brojni su primeri efikasnog delovanja papaina u borbi protiv kancera. Navodimo jedan od njih.

Jedna starija Engleskinja, koja je bolovala od kancera debelog creva i stomaka, poslata je kući da umre. Dobila je od prijatelja papaja listove koji su bili samleveni u mlinu za kafu. Pila ih je redovno kao čaj. Kancer joj je iščezao ne ostavljajući ni najmanji trag.

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00Informacije o proizvodu


Kategorija: Super hrana

Brend: ETERRA

Kod proizvoda - SKU: 480Slični proizvodi


Moringa prah ubrzava formiranje hemoglobina i mioglobina, pomaže kod...
 1.980,00 RSD
Prah ašvagande – najmoćniji prirodni sedativ i antidepresiv Prah...
 960,00 RSD
Tribulus prah – prirodna vijagra Nove studije dokazuju direktno hormonsko...
 936,00 RSD
Opis Proizvoda Mukuna u prahu je super hranljiva biljka, koja se...
 960,00 RSD
Drvo moringa raste u krajevima sa tropskim i suptropskim klimama, kao što...
 1.090,00 RSD
Superior kakao prah+! PROVERENO NAJBOLJI. Superior Kakao Prah plus...
 790,00 RSD
Želeći da ponudimo tržištu Srbije zaista najbolji Criollo, koji se teško...
 670,00 RSD
MSM prah (Metilsulfonilmetan) Lekovita dejstva MSM praha:...
 665,00 RSD
Kakao prah potiče iz Centralne i Južne Amerike još iz vremena Asteka kada...
 280,00 RSD
SIROVI KAKAO PRAH je čokolada u svojoj najčistijoj formi. To je hrana za...
 425,00 RSD
Pomaže: pri sagorevanju masnoće iz organizma regulaciji telesne težine...
 320,00 RSD
AB melem sadrži izolate biljaka koji su u in vitro i in vivo...
 461,00 RSD
  
  

  
  

  

Tagovi

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  

Specijalne ponude

  


  

Iskustva korisnika

 

Zovem se Adnan, imam 35 godina. Teško disanje i opstrukcije sam osjetio sa 3 godine i od tada počinje moja borba sa bronhitisom. Česti odlasci u...

Adnan Murselović

Pogledajte ostala iskustva korisnika