Slika GLINA ZA PIĆE

     


GLINA ZA PIĆE

SKU: 068

Cena: 414,00 RSD.

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, Troškovi isporuke nisu uključeni

GLINA U PRAHU - sa oligoelementima i antioksidantima za detoksikaciju organizma. Adsorpcionim i dejstvom čisti krv i eliminiše toksine i biološki nedegradabilne materije. Time vrši prečišćavanje jetre. Mogu je koristiti svi uzrasti. Rešava probleme akutnih hemoroida, debelog creva, efikasna kod candide albicans. . Stvara uslove za normalnu miklofloru crevnog trakta. Lokalizuje akutne stomačne i ulkusne tegobe. Značajna kod klimaterijuma i naleta toplote. Glina za piće dugoročno ublažava bolove kod artritisa i gihta.

UPUSTVO ZA UPOTREBU:

Uveče u čašu sipati (2 dcl) vode i nad njom sipati jednu punu kafenu kašičicu gline (drvenom ili plastičnom) i poklopiti. Ne mešati jer će glina sama postepeno pasti na dno čaše. Prvih nedelju dana, ujutru piti na prazan stomak (pola sata pre jela) samo vodu, tj. bistri deo. Može se postepeno piti i deo taloga u cilju prilagođavanja organizma. Sledeće tri nedelje, ujutru, piti vodu i glinu, prethodno promešanu. Terapija od 8 nedelja se preporučuje obavezno na prelazu dva godišnja doba. Starije i senzitivnije (osetljivije) osobe predviđenu dnevnu dozu mogu da podele na 3 dela sa malo više vode. Ovo je preporuka koja je važila kada je u hrani bilo znatno manje dodataka - aditiva. Sada se granica korišćenja gline pomera shodno karakteru hrane koju konzumiramo. Preporučuje se da se, dok se pije glina, koristi i ulje detox tj. da prvi doručak bude sa svežim povrćem, mlevenim semenskim kulturama, uljem detox i probiotičkim jogurtom, tada se glina može piti i duže od 8 nedelja.

Glina se može potopiti i u većem sudu, tj. u litar vode sipati pet kašičica gline. Posle aktiviranja - odležavanja, glina se promućka u flaši i sipa u čašu neposredno pre pijenja. Ovo je veoma značajno kada zaboravljamo uveče da potopimo glinu, ili pak idemo na put.

VAŽNE NAPOMENE:

Glinu ne treba pripremati u metalnim sudovima i metalnim priborom. Jednom korišćena glina nije za pijenje, ali se njome može zalevati cveće, jer vezuje vodu i usporava zasušivanje površinskog sloja zemlje. Glina se koristi pola sata pre jela ili 2 - 3 sat posle jela (laganijeg obroka), nikada za vreme varenja, osim u slučaju trovanja.

DEJSTVO:

- eliminiše toksične metale kao što su: olovo, bizmut, kadmijum, živa i dr.,

- eliminiše masne naslage u crevima, tkivu, krvi i limfi,

- regeneriše oštećenu sluzokožu crevne flore,

- smanjuje radioaktivnost tela, pre svega izazvanu radijumom i stroncijumom,

- čišćenjem krvi stimuliše rad koštane srži, osvežava hormonske žlezde, pre svega tiroidu i nabubrežne žlezde,

- nadoknađuje oligoelemente u telu,

- eliminiše višak žučnih kiselina iz debelog creva,

- deluje na uravnoteženje kiselo-baznih procesa u organizmu, pre svega na alkalotvorne procese,

- eliminiše gasove u crevnoj flori (metan, amonijak, vodonik, vodonik sulfide, dr.)

- pozitivno deluje na preraspodelu vode u organizmu,

- svojim gelastim - želatinoznim stanjem omogućuje apsorpciju hrane u tankom crevu,

- čisti jetru od otrova,

- usaglašava krvni i limfni tok tečnosti-elektrolita,

- reguliše krvni pritisak,

- smanjuje i eliminiše (sa kombinovanjem hrane) mladalačke promene na licu u obliku masnih bubuljica, akni, mitisera i sl.

AKUTNA STANJA: Kod akutnih stanja (pijanstva, bolova, trovanja, opstipacije, proliva, kolitisa, visokog krvnog pritiska, posoperativnih zahvata, izrazite nervoze, želudačnih promena i reumatoidnih oboljenja) piti glinu 3 puta dnevno pola sata pre jela ili piti svaki sat samo vodu u kojoj je rastvorena glina. U ekstremnim-hitnim slučajevima glinu rastvoriti u mlakoj vodi, dobro promešati i popiti. Posle toga izazvati povraćanje.

OSTALA BLAGOTVORNA DEJSTVA GLINE:

Glinu treba piti i kod hroničnih stanja kao što su: povećan krvni pritisak, gojaznost, dijabetes, povećana masnoća u vidu holesterola i triglicerida, nervna napetost, ulkus, smanjen imunitet, reuma, intenzivne intelektualne aktivnosti i sl. Glina je potrebna svakoj zdravoj osobi za osloba|anje od otrova unešenih putem hrane u organizam. Posle burnih noći u jelu i piću glina adsorbuje metanol i uklanja toksine nastale od preterane konzumacije belančevina životinjskog porekla. Uklanja amonijak, neke sulfide i druge gasove iz debelog creva i ubrzava normalizaciju metabolizma. Kod gljivičnih oboljenja pogotovu CANDIDE u crevnoj flori nastaje vodonik i metan, koje glina veoma efikasno vezuje.

Zbog toga glina ima izuzetno dejstvo na povećanje autoimunoloških osobina organizma.

KOMBINOVANJE HRANE: za vreme korišćenja gline smanjiti količinu slatkiša, belog hleba sira i piva (kvasne namirnice). Redukovati masnu i proteinsku hranu, slatkiše na bazi margarina, meso, jaja, da bi dejstvo gline bilo delotvornije. Posle obimnog proteinskog obroka (meso, sir, jaja, pasulj, sojini proizvodi) ne nalevati se tečnošću-pogotovu slatkim sokovima. Ne jesti voće i slatkiše bar dva sata posle obroka.+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00

 


Informacije o proizvodu


Kategorija: Preparati na bazi gline

Brend: SHENEMIL

Kod proizvoda - SKU: 068Slični proizvodi


GLINA U PRAHU - sa oligoelementima i antioksidantima za detoksikaciju...
414,00 RSD.
Lekovita svojstva Ova glina olakšava prolazak krvi kroz vene i...
284,00 RSD.
Pasta za zube sa etarskim uljima. Osvežavajuća aromatična ekološka pasta za...
314,00 RSD.
KUPKO EMULZIJA ZA DETOKSIKACIJU •sastav: Voda, glina, uljni e...
233,00 RSD.
  
  
  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  
  


  

Iskustva korisnika

 

Zovem se Adnan, imam 35 godina. Teško disanje i opstrukcije sam osjetio sa 3 godine i od tada počinje moja borba sa bronhitisom. Česti odlasci u bo...

Adnan Murselović

Pogledajte ostala iskustva korisnika