Slika GLINA ZA REUMU

     
Pin It


GLINA ZA REUMU

SKU: 067

Stara cena: 275 din Popust 12%

Nova cena: 242 din

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, Troškovi isporuke nisu uključeni

Glina za reumu Shenemil - delotvorno sredstvo za razne vrste tegoba i bolova.

Sva zglobna mesta zahvaćena reumom, prsti šake, zglob šake, zglob lakta, vratni pršljenovi, kuk ili pak pršljenovi donjeg dela kičme, kao i zglobovi kolena, i nogu, mažu se glinom za reumu. Kako su reumatske tegobe izražene noću, to se preporučuje mazanje gline pre spavanja, kako bismo glinu i u toku noći držali. Preko gline se može staviti zavoj ili gaza. Glina se može ljuštiti, ali ona ne šteti odeći i posteljini, jer je sama ekološko sredstvo za pranje. Odeća se oblači posle zasušivanja gline. Kolena se mogu mazati i preko dana, tako da se glina može držati sve dok traju bolovi.

Glina se skida mekom tkaninom ili vatom nakvašenom mlakom vodom. Prvo glina sa vodom pravi gel (bubri), a potom se lako skida tkaninom ili vatom.

Prsti ruku namazani glinom u toku noći ostaju u ispruženom položaju, jer ih glina zateže, tako da je olakšana periferna cirkulacija krvi.
Kičmu treba masirati glinom u toploj prostoriji i čekati da zasuši, a potom se obući.

Posle skidanja gline moguće je crvenilo, koje je normalna posledica ,,rada” gline.

Glina za reumu je posebno pogodna za sve posoperativne ortopedske tretmane- rehabilitaciju. Ona utiče na eliminaciju ožiljaka. Izuzetno je sredstvo za fizičku terapiju. Jednostavno sva mesta koja su imala prelom, ugnječenje, ili iščašenje se mažu glinom u više slojeva i tako nose duže vreme. Ako mesto zahteva fiksiranje onda preko gline može doći retka tkanina, da bi omogućila disanje kože. Glinom uvek treba obaviti zglobno mesto, ukoliko je to moguće. Glina za reumu može poslužiti za tretman bubrega, jetre, pankreasa i krajnika, tako što se sa spoljne strane namaže sloj gline, prekrije nekom pamučnom tkaninom i zadrži u toku noći. Tkanina se stavlja da glina ne bi prešla na odeću. Glina se tako namazana može nositi za vreme rada ili pak za vreme sna.

Lekovite supstance gline (organske komponente gline su alge dijatomeje veoma bogate organski vezanim mikroelementima, neorganske komponente su alumino-silikati) i dodati vitamini i eterična ulja, omogućuju maksimalno snabdevanje potkožnog sloja kože svim, za nju, značajnim komponentama. Glina u fazi zasušivanja reaguje na širenje rožastog sloja kože (hidratiše ga, povećavajući permeabilnost do četiri puta) čime omogućuje difuziju aktivnih supstanci preko rožastog sloja znatno brže od ostalih nosača kao što su glicerin, vazelin, mast ili pak voda. Aktivne komponente, zahvaljujući glini i njenim svojstvima penetracije i permeacije ( prolaz do dermisa), značajno poboljšavaju reološke osobine krvi, uspostavljaju tonus krvnih sudova i snažno inhibišu produkciju i oslobađanje činioca aktivacije krvnih pločica, čime sprečavaju agregaciju trombocita.

Neto: 100 g.

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00

 

Tagovi:Informacije o proizvodu


Kategorija: Preparati na bazi gline

Brend: SHENEMIL

Kod proizvoda - SKU: 067Slični proizvodi


Glina za kosu neguje, jača i vraća sjaj kosi. Protiv peruti i seboreje. O...
242 din
275 din
Lekovita svojstva Ova glina olakšava prolazak krvi kroz vene i...
249,92 din
284 din
GLINA U PRAHU - sa oligoelementima i antioksidantima za detoksikaciju...
364,32 din
414 din
  
  
  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  

Specijalne ponude

  


  

Iskustva korisnika

 

Moj sin je koristio PRIMED 2. On je imao astmu, ali zahvaljujući PRIMED 2 preparatu, on je sada zdrav dečak! Za PRIMED sam saznala od vlasnika P...

Biljana Pešić

Pogledajte ostala iskustva korisnika