Slika Hericium erinaceus

     


Hericium erinaceus

SKU: 027

Cena:  1.248,00 RSD

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, Troškovi isporuke nisu uključeni

Hericium erinaceus (kineski naziv Hou Tou Gu, japanski Yamabushitake) je jestiva gljiva koja se tradicionalno koristi dugi niz godina u kineskoj narodnoj medicini. HERICIUM ERINACEUS je od strane jednog čuvenog japanskog stručnjaka prozvana gljivom 21. veka.

Sadrži veliki broj biološki aktivnih materija koje ispoljavaju blagotvorno dejstvo na ljudski organizam, a posebno se izdvaja svojim pozitivnim dejstvom na nervni sistem zbog čega ovu lekovitu gljivu nazivaju još i “PRIRODNA HRANA ZA NEURONE” .

Koji su to aktivni sastojci pronađeni u ovoj gljivi i koji su u stanju da regenerišu nervni sistem?

U pitanju su dva molekula aktivnog sastojka Cyathane derivata, koji stimulišu prozvodnju faktora rasta nervnih ćelija, skraćeno NGF. Ovaj faktor rasta nervnih ćelija igra važnu ulogu u diferencijaciji i rastu nekoliko populacija nervnih ćelija u perifernom i centralnom nervnom sistemu. Molekuli koji se nalaze u gljivi HERICIUM ERINACEUS su aktivatori NGF faktora rasta. Oni prolaze kroz krvno moždanu barijeru i vrše snažno delovanje na nervne ćelije mozga. Inače ova gljiva , za razliku od drugih gljiva, ima nisku molekularnu težinu i organizam je brzo apsorbuje i iskorišćava. Dokazano je da, pored toga što obnavlja nervne ćelije, vrlo dobro obnavlja i nervne omotače, vrlo brzo popravlja i mijelinizaciju. Time ova gljiva povećava provodljivost nervnog impulsa, što je jako bitno u lečenju multiple skleroze ili M.S.
Nedostatak faktora rasta nervnih ćelija je pronađen  kod Alchajmerove bolesti kao i kod bolesti zaboravljanja (demencije).

Iz tih razloga je gljiva HERICIUM  ERINACEUS pronašla mesto kao pomoć u lečenju bolesti poput multiple skleroze, Alchajmerove bolesti, raznih vrsta demencije, dijabetesne neuropatije, distrofije mišića.

SASTAV GLJIVE HERICIUM  ERINACEUS
Dokazano je da Hericium erinaceus sadrži kalijum, cink, gvožđe, germanijum, selen, fosfor i jako malu količinu natrijuma. Uz to, gljiva sadrži i sve esencijalne aminokiseline, kao i polisaharide i polipeptide.

BOLESTI KOD KOJIH POMAŽE GLJIVA HERICIUM ERINACEUS
NERVNA OBOLJENJA  – demencija, Alchajmerova bolest, multiplex skleroza, distrofija mišića, neuronske degeneracije, depresija, šizofrenija, autizam, retov sindrom.
REGENERACIJA SLUZOKOŽE-  pomaže kod čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, kod čireva u debelom crevu (Chronova bolest),čireva na jednjaku, ulceroznog kolitisa, gastritisa, atrogičnog gastritisa.

Prema studiji,hericium  je bio uspešan u lečenju pacijenata sa gastritisom. 82% pacijenata su iskusili značajna poboljšanja tipičnih simptoma, dok je njih 58% čak saopštilo potpuni oporavak od upale. Time se želudačna sluzokoža postepeno obnavlja. Takođe, ova gljiva se u Kini primenjuje za lečenje malignih bolesti jednjaka i želuca.
REGULACIJA TELESNE TEŽINE – anoreksija i bulimija, gojaznost.
DRUGA DELOVANJA HERICIUM ERINACEUS SU : regulacija holesterola i triglicerida u krvi, regulacija nivoa šećera u krvi, smanjuje upale u organizmu, smanjuje oticanje i zadržavanje suvišne vode u organizmu, povećava toleranciju boli.
Ovo je gljiva koja može promeniti shvatanje da su nervne ćelije neobnovljive.

DOZIRANJE :

1-3 puta dnevno po jednu punu espreso kašičicu praha u šolji mlake vode. Uzimati pola sata ili 1h nakon obroka .

Neto: 30g

PPCONT_017605


+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00Informacije o proizvodu


Kategorija: Lekovite gljive

Brend: LEKOVITO

Kod proizvoda - SKU: 027Slični proizvodi


Hericium erinaceus (kineski naziv Hou Tou Gu, japanski Yamabushitake,...
 3.900,00 RSD
Hericium erinaceus (kineski naziv Hou Tou Gu, japanski Yamabushitake,...
 1.190,00 RSD
  
  
  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  
  


  

Iskustva korisnika

 

Moj sin je koristio PRIMED 2. On je imao astmu, ali zahvaljujući PRIMED 2 preparatu, on je sada zdrav dečak! Za PRIMED sam saznala od vlasnika P...

Biljana Pešić

Pogledajte ostala iskustva korisnika