Slika Hericium erinaceus

     


Hericium erinaceus

: 027

Cena:  1.248,00 RSD

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, troškovi isporuke nisu uključeni

Hericium erinaceus (kineski naziv Hou Tou Gu, japanski Yamabushitake) je jestiva gljiva koja se tradicionalno koristi dugi niz godina u kineskoj narodnoj medicini. HERICIUM ERINACEUS je od strane jednog čuvenog japanskog stručnjaka prozvana gljivom 21. veka.

Sadrži veliki broj biološki aktivnih materija koje ispoljavaju blagotvorno dejstvo na ljudski organizam, a posebno se izdvaja svojim pozitivnim dejstvom na nervni sistem zbog čega ovu lekovitu gljivu nazivaju još i “PRIRODNA HRANA ZA NEURONE” .

Koji su to aktivni sastojci pronađeni u ovoj gljivi i koji su u stanju da regenerišu nervni sistem?

U pitanju su dva molekula aktivnog sastojka Cyathane derivata, koji stimulišu prozvodnju faktora rasta nervnih ćelija, skraćeno NGF. Ovaj faktor rasta nervnih ćelija igra važnu ulogu u diferencijaciji i rastu nekoliko populacija nervnih ćelija u perifernom i centralnom nervnom sistemu. Molekuli koji se nalaze u gljivi HERICIUM ERINACEUS su aktivatori NGF faktora rasta. Oni prolaze kroz krvno moždanu barijeru i vrše snažno delovanje na nervne ćelije mozga. Inače ova gljiva , za razliku od drugih gljiva, ima nisku molekularnu težinu i organizam je brzo apsorbuje i iskorišćava. Dokazano je da, pored toga što obnavlja nervne ćelije, vrlo dobro obnavlja i nervne omotače, vrlo brzo popravlja i mijelinizaciju. Time ova gljiva povećava provodljivost nervnog impulsa, što je jako bitno u lečenju multiple skleroze ili M.S.
Nedostatak faktora rasta nervnih ćelija je pronađen  kod Alchajmerove bolesti kao i kod bolesti zaboravljanja (demencije).

Iz tih razloga je gljiva HERICIUM  ERINACEUS pronašla mesto kao pomoć u lečenju bolesti poput multiple skleroze, Alchajmerove bolesti, raznih vrsta demencije, dijabetesne neuropatije, distrofije mišića.

SASTAV GLJIVE HERICIUM  ERINACEUS
Dokazano je da Hericium erinaceus sadrži kalijum, cink, gvožđe, germanijum, selen, fosfor i jako malu količinu natrijuma. Uz to, gljiva sadrži i sve esencijalne aminokiseline, kao i polisaharide i polipeptide.

BOLESTI KOD KOJIH POMAŽE GLJIVA HERICIUM ERINACEUS
NERVNA OBOLJENJA  – demencija, Alchajmerova bolest, multiplex skleroza, distrofija mišića, neuronske degeneracije, depresija, šizofrenija, autizam, retov sindrom.
REGENERACIJA SLUZOKOŽE-  pomaže kod čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, kod čireva u debelom crevu (Chronova bolest),čireva na jednjaku, ulceroznog kolitisa, gastritisa, atrogičnog gastritisa.

Prema studiji,hericium  je bio uspešan u lečenju pacijenata sa gastritisom. 82% pacijenata su iskusili značajna poboljšanja tipičnih simptoma, dok je njih 58% čak saopštilo potpuni oporavak od upale. Time se želudačna sluzokoža postepeno obnavlja. Takođe, ova gljiva se u Kini primenjuje za lečenje malignih bolesti jednjaka i želuca.
REGULACIJA TELESNE TEŽINE – anoreksija i bulimija, gojaznost.
DRUGA DELOVANJA HERICIUM ERINACEUS SU : regulacija holesterola i triglicerida u krvi, regulacija nivoa šećera u krvi, smanjuje upale u organizmu, smanjuje oticanje i zadržavanje suvišne vode u organizmu, povećava toleranciju boli.
Ovo je gljiva koja može promeniti shvatanje da su nervne ćelije neobnovljive.

DOZIRANJE :

1-3 puta dnevno po jednu punu espreso kašičicu praha u šolji mlake vode. Uzimati pola sata ili 1h nakon obroka .

Neto: 30g

PPCONT_017605


+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00Informacije o proizvodu


Kategorija: Lekovite gljive

Brend: LEKOVITO

Kod proizvoda - SKU: 027Slični proizvodi


Hericium erinaceus (Hou Tou Gu, Yamabushitake, Lion’s mane, lavlja griva)...
 1.190,00 RSD
Najmoćniji prirodni sedativ i antidepresiv. Smiruje, a ne omamljuje!...
 1.020,00 RSD
Prah ašvagande – najmoćniji prirodni sedativ i antidepresiv Prah...
 960,00 RSD
  
  

  
  

  

Tagovi

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  
  


  

Iskustva korisnika

 

Moj sin je koristio PRIMED 2. On je imao astmu, ali zahvaljujući PRIMED 2 preparatu, on je sada zdrav dečak! Za PRIMED sam saznala od vlasnika...

Biljana Pešić

Pogledajte ostala iskustva korisnika