Slika Kakao prah Criollo 150g

     


Kakao prah Criollo 150g

: 531

Cena:  670,00 RSD

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, troškovi isporuke nisu uključeni

Želeći da ponudimo tržištu Srbije zaista najbolji Criollo, koji se teško pronalazi i na nekim vodećim svetskim tržištima, nakon obimnog i dugotrajnog istraživanja, pronašli smo najbolje poreklo – naš dobavljač već dugi niz godina direktno sarađuje sa 8 farmerskih komuna iz oblasti San Martin u Peruu. Direktan kontakt sa farmerima garantuje poreklo, a konstantna tehnička podrška i edukacija garantuju vrhunski kvalitet zrna. Naš dobavljač poseduje sofisticiranu opremu za procesiranje kakaa, i razvili su pažljivo metode kako bi uspeli da izdvoje kakao prah iz zrna kakaa tako da ni u jednom trenutku ne zagraju kakao preko 45 stepeni i time osigurali očuvanje originalnih svojstava, nutritivnih vrednosti i arome ove  biljke. U Peruu (za razliku od Ekvadora) postoji tehnologija koja omogućava na ovaj način dobijanje sirovog kakao praha, medjutim dobavljač se mora posebno specijalizovati za to (dijagram toka našeg kaaka mozete preuzeti na dnu stranice) Naš dobavljač takodje direktno sa farmerima radi na konstantnom unapredjivanju procesa sušenja i fermentacije, vodeći računa da ni ovde ne dođe do prelaženja zahtevanih temperatura. Njihovo poslovanje je zasnovano na principima pravedne trgovine, što je u slučaju kakaa izuzetno značajno.   

Moćni benefiti pažljivo odabranog kakaa


Kakao je jedna od najfascinantnijih superhrana koju nam je priroda podarila. Sadrži čitav spektar minerala, amino kiselina i fitonutrijenata od kojih su flavanoli verovatno najpoznatiji. Ono što je jako pozitivno u slučaju kakaa je ogroman broj uradjenih naučnih istraživanja od strane ozbiljnih institucija i laboratorija, koja potvrdjuju zdravstvene benefe ove namirnice. Medjutim količina nutrijenata a naročito flavanola u kakau, koji dovode do svih ovih dokazanih zdravstvenih benefita, u velikoj meri zavise od vrste, porekla  i načina njegove obrade. Ovo je ključno za korisnika da razume. Zbog toga konzumiranje čokolade, pa čak i crne ne dovodi do očekivanih zdravstvenih benefita. Procesiranje, izbor manjeg kvalietnog kakaa kao i svi dodaci koji se koriste skoro da anuliraju sve pozitivne efekte.

Srce i krvni sudovi

Naučno je utvrdjeno da kakao ima pozitivne efekte na čitav spektar kardiovaskularnih problema. Studije iznova i iznova pokazuju da kakao može da izbalansira krvni pritisak i da smanji nivo holesterola u krvi. Flavanoidi i procijanidini dokazano sprečavaju oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida, a oksidacija ovih molekula se danas smatra jednim od glavnih uzroka ateroskleroze (poznatije kao ‘začepljenje krvih sudova’). Pokazani su i mnogi drugi pozitivni efekti na normalno funkcionisanje krvnih sudova i poboljšanje endotelne disfunkcije. Čak i pre moderne nauke, Asteci su zvali kakao ‘heart blood’, smatrajući da kakao otvara srce i i vraća nas u naše prirodno stanje povezanosti i prisutnosti.

Raspoloženje

Pozitivan uticaj na raspoloženje kakaa je opšte poznat. Feniletilamini su klasa komponenti koja se nalazi u izobilju u kakau (medjutim pri zagrevanju se njihov sadržaj značajno smanjuje) a predstavljaju neuro transmitere koji se nalaze u mozgu i deluju kao prirodni antidepresivi i podižu raspoloženje. Kakao utiče na pojačano dejstvo endorfina i serotonina u organizmu koji su odgovorni za naš osećaj sreće i zadovoljstva povezanih sa vežbanjem, smejanjem, seksom. Feniletilamini takodje igraju ulogu u povećanju fokusa i alertnosti dok flavanoli pojačavaju dotok krvi u mozak, što rezultuje u poboljšanju kognitivnih funkcija.

Opšte stanje organizma

Različite pojedinačne studije su pokazale još pozitivnih uticaja kakaa na zdravlje kao što su pozitivan uticaj na insulinsku rezistenciju, doprinos izgradnji mišića kod starijih osoba, smanjenje simptoma kod alergijske astme i pozitivan uticaj na probavni sistem putem povećanja korisnih bakterija u crevima. Kakao se takodje pokazao kao efektan afrodizijak kod oba pola.

Zdravstvene izjave

Većina naučnih istraživanja o kakau fokusirana je na flavanole, stavljajući u drugi plan činjenicu da kvalitetan kakao sadrži i značajnu količinu određenih minerala, koji nedostaju u savremenoj ishrani. Upravo zato EU je odobrila sve ispod navedene izjave kao naučno potvrđene. Zdravstvene izjave se često daju na 100g proizvoda, čak i kada je potpuno nerealno da se ta količina namirnice unese. Na deklaraciji našeg kakaa ističemo isključivo relevantne zdravstvene izjave date za dnevnu dozu kakaa (od 2 do 3 kašike) koju lako možete uneti svakodnevno.

Dnevna doza kakao praha ima prirodno visok sadržaj Cu i Cr i izvor je K, Mg, Mn, Mo i Zn.

  • Kalijum doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska.
  • Hrom doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi.
  • Magnezijum doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj psihološkoj funkciji.
  • Bakar doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnom funkcionisanju imunog sistema.
  • Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnoj plodnosti i reprodukciji, normalnom metabolizmu masnih kiselina i ugljenih hidrata, kao i održavanju normalnih kostiju, kose, kože i noktiju.

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00Informacije o proizvodu


Kategorija: Super hrana

Brend: JUST SUPERIOR

Kod proizvoda - SKU: 531Slični proizvodi


Superior kakao prah+! PROVERENO NAJBOLJI. Superior Kakao Prah plus...
 790,00 RSD
SIROVI KAKAO PRAH je čokolada u svojoj najčistijoj formi. To je hrana za...
 425,00 RSD
Kakao prah potiče iz Centralne i Južne Amerike još iz vremena Asteka kada...
 280,00 RSD
Drvo moringa raste u krajevima sa tropskim i suptropskim klimama, kao što...
 1.090,00 RSD
Kakao puter stiže sa bogatih i plodnih zemljišta Južne Amerike. Slavna...
 630,00 RSD
Cejlonski c imet se koristi u mnogim svetskim tradicijama, posebno u...
 1.202,00 RSD
Prah ašvagande – najmoćniji prirodni sedativ i antidepresiv Prah...
 960,00 RSD
Moringa prah ubrzava formiranje hemoglobina i mioglobina, pomaže kod...
 1.980,00 RSD
Papaja prah – hit proizvod konačno i kod nas Prah lista papaje nalazi...
 1.320,00 RSD
Superior maka PROVERENO NAJBOLJA Maka je bila najcenjeniji...
 890,00 RSD
MSM prah (Metilsulfonilmetan) Lekovita dejstva MSM praha:...
 665,00 RSD
Opis Proizvoda Mukuna u prahu je super hranljiva biljka, koja se...
 960,00 RSD
  
  

  
  

  

Tagovi

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  
  


  

Iskustva korisnika

 

Zovem se Adnan, imam 35 godina. Teško disanje i opstrukcije sam osjetio sa 3 godine i od tada počinje moja borba sa bronhitisom. Česti odlasci u...

Adnan Murselović

Pogledajte ostala iskustva korisnika