Slika KAPI BRUSNICE

     


KAPI BRUSNICE

SKU: 242

Cena: 194 din

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, Troškovi isporuke nisu uključeni

BRUSNICA KAPI 


Sastav: Vodeno-alkoholni ekstrakt lista ploda brusnice* (1:4).
U 100g: ukupni ugljeni hidrati 4.7%, proteini 1.0%, masti 0.1%.
Energetska vrednost: 1899 kJ (454 kcal).
*Dnevne potrebe nisu ustanovljene

Osobine i delovanje: Sastojci iz ekstrakta brusnice pominju se u stručnoj literaturi, ali i u narodnoj medicini, kao efikasno sredstvo za ublažavanje tegoba kao što su bol i pečenje pri mokrenju, učestalo, otežano i noćno mokrenje malih količina urina itd.
Najčešći izazivač zapaljenja mokraćnih puteva je bakterija Escherichia coli. Aktivni principi iz ekstrakta brusnice od kojih su posebno značajni fenolni glikozidi (arbutin i metilarbutin), flavono-idi, proantocijanidini, razne organske kiseline (hininska, limunska, jabučna), poseduju antiseptično dejstvo, a takođe ispoljavaju diuretski efekat (povećano isticanje urina) jer se akumuliraju i eliminišu preko bubrega.
Nedavno je utvrđeno da aktivni sastojci iz ekstrakata lista i ploda brusnice (proantocijanidini), deluju antibakterijski tako što sprečavaju slepljivanje bakterija za mukozne membrane urinarnog trakta. Takođe arbutin posle hidrolize u crevima i konjugacije u jetri kao hidrokvinon poseduje snažno antibakterisko dejstvo, ali je potrebno da mokraća bude alkalna te se preporučuje ishrana bogata povrćem i mlečnim proizvodima.
Pažljivo odabrana i dozirana količina ekstrakta iz pomenute biljke predstavlja pomoć u terapiji i prevenciji kod osoba sklonih infekcijama mokraćnih puteva, kao što su zapaljenja bubrega (pije-lonefritis), uretre (uretritis), mokraćne bešike (cistitis) itd.
Način upotrebe: Za navedena stanja na koja ove kapi deluju odrasli da popiju 3 puta dnevno po 30 kapi posle jela sa malo vode, mleka, meda i sl., a deca školskog uzrasta 3 puta po 20 kapi. Ne preporučuje se kod trudnica, dojilja i dece mlađe od 12 godina.

Mere opreza: Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata. Aktivni principi iz ekstrakta ove biljke mogu podstaći razlaganje kamenčića mokraćne kiseline u bubrezima tako što povećavaju alkalitet urina. Takođe stvaraju nepovoljne uslove za formiranje kamena.

Nuspojave: Ako se kapi pravilno koriste ne postoje.

Način čuvanja: Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, van domašaja dece.

Izdaje se bez lekarskog recepta.

Analizu izvršio: Institut za javno zdravlje Srbije, “Dr Milan Jovanović – Batut”, Beograd.

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00

 


Informacije o proizvodu


Kategorija: Biljne kapi i ulja

Brend: SINEFARM

Kod proizvoda - SKU: 242Slični proizvodi


Virak biljne kapi posebno efikasno pomažu pri lečenju: fibroida i e...
780 din
Vitex agnus castus , se primenjuje preko 2500 godina za regulaciju...
1.030 din
Ulje moringe, nima, čajevca, kurkume, origana, lavande, ruzmarina i...
1.287 din
  
  
  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  
  


  

Iskustva korisnika

 

Zovem se Adnan, imam 35 godina. Teško disanje i opstrukcije sam osjetio sa 3 godine i od tada počinje moja borba sa bronhitisom. Česti odlasci u bo...

Adnan Murselović

Pogledajte ostala iskustva korisnika