Slika LIV 52 TABLETE

     


LIV 52 TABLETE

SKU: 631

Cena:  952,00 RSD

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, Troškovi isporuke nisu uključeni

Ađuvantno sredstvo u terapiji raznih poremećaja funkcije jetre, koje pomaže funkciju jetrinih ćelija i štiti jetru od toksičnih efekata alkohola, lekova i drugih hemijskih supstanci.
Liv je na tržištu prisutan 52 godine i preko 800 različitih studija je objavljeno o njegovom delovanju. To je ajurvedski proizvod dobijen kombinacijom pažljivo odabranih biljaka i minerala bez neželjenih efekata.

Delovanje:

 • Ima stimulišući efekat na funkcionalni kapacitet jetre:

  - štiti hepatični parenhim jetre
  - pomaže hepatocelularnu regeneraciju
  - sprečava proces peroksidacije
  - pomaže održavanje integriteta membrane hepatocita

 • Ubrzava portalni krvotok
 • Dovodi do redukcije intrahepatalne kongestije
 • Povećava nivo serumskih albumina
 • Regeneriše hepatocite
 • Ima sinergistično dejstvo sa steroidima ukoliko moraju da se primene u terapiji
 • Ima holagogni efekat
 • Svojim dejstvom štiti jetru od toksičnih delovanja: alkohola, lekova (citostatika,oralnih kontraceptiva, antituberkulotika) i drugih štetnih supstanci
 • Povećava apetit.


Primena kod sledećih stanja:
Koristi se u kompletnoj hepatalnoj patologiji.

 • Akutne i hronične bolesti jetre
 • Hronične alkoholne bolesti jetre. Mehanizam delovanja: Liv 52 ubrzava metabolizam etanola u acet – aldehid i ubrzava eliminaciju acet – aldehida iz organizma. Acet – aldehid se u organizmu vezuje za proteine jetre i proteine u CNS. Svojim delovanjem Liv 52 sprečava oštećenje hepatalnog parenhima i mamurluk koji je posledica vezivanja za proteine u CNS-u.
 • Uvećana masna jetra. Povišen nivo masnoće u krvi, dovodi do taloženja masnoće u hepatocitima. Ovaj proces je reverzibilan, ali može dovesti do ciroze jetre.
 • Ciroza jetre od ranog do kompenzovanog stanja. Ciroza je propadanje hepatocita i prelazak u vezivno tkivo (ožiljno tkivo). U ovoj fazi ciroze Liv 52 dovodi do regeneracije hepatocita i ima hepatoprotektivnu ulogu. Smanjuje nivo jetrenih proba (transaminaza) u krvi, povećava nivo serumskih albumina.
 • Dekompenzovana ciroza. Popravlja anoreksiju, smanjuje zadržavanje tečnosti i pomaže stabilizaciju opšteg stanja.
 • Akutni i hronični hepatitis.Ima stimulišući efekat na funkcionalni kapacitet jetre,snižava nivo ALT i AST(oko 2 meseca), povećava sintezu proteina u jetri, smanjuje sedimentaciju i broj leukocita, skraćuje vreme oporavka.
 • Postholecistektomična dispepsija.
 • Unošenje hepatotoksičnih lekova (oralni kontraceptivi, tuberkulostatici, hemoterapeutici). Štiti jetru od oštećenja i olakšava podnošljivost ovih lekova.
 • Anoreksija i malnutricija
 • Terapija malignih oboljenja.

Sastav:
1.Capparis spinosa: Smanjuje nivoe ALT i AST enzima. Flavonoidi ove biljke imaju antioksidativnu ulogu, čisti je od slobodnih radikala, ima i potencijalnu antibakterijsku ulogu deluje na gram pozitivne i gram negativne bakterije. Ona je stimulator funkcije jetre, povećava funkcionalnu sposobnost jetre, sa zaštitnom ulogom na parenhim jetre.
2.Cichorium intybus: Proglašen za hepatoprotektiv, kod uvećanja jetre, povraćanja i abdominalnih bolova. Štiti jetru od toksičnosti alkohola. Povećava broj leukocita, trombocita i sekundarni odgovor IgG antitela, aktivnost fagocita. Kao hepatoprotektiv on suprimuje oxidativnu degradaciju DNA. Oslobađa od slobodnih radikala i inhibira H2O2.
3.Solanum nigrum:  Aktivan je u tretmanu ciroze jetre. Ima protektivne efekte na jetru. Pokazuje hepatoprotektivne aktivnosti u slučaju toksičnosti indukovane lekovima i hemikalijama. On smanjuje povećane biohemijske parametre (ALT, AST), povećava aktivnost glukuronil – transferaze i glutation S – transferaze. Ima antioksidativnu aktivnost, štiti DNA od oksidativnog oštećenja.
4.Terminalia ajruna: To je indijska biljka. Ona je tonik i pokazuje efekte na cirozu jetre. Redukuje nivo triglicerida i holesterola. Povećava sintezu LDL – apoproteina ( apo β), on inhibira oksidaciju LDL, i ubrzava pretvaranje LDL u jetri. Ovim se povećava eliminacija holesterola iz tela. Ima snažnu antioksidativnu i antivirusnu aktivnost inhibirajući vezivanje virusa za tkivo i prodiranje.
5. Mandur bhasma:  To je prečišćeni oksid gvožđa, ostatak dobijen nakon potpunog sagorevanja. Koristi se kod menoragija, dismenoreje, anemije,  bolesti jetre, žutice. Veoma moćan tonik i hematinik. Ima hepatoprotektivno svojstva kod hemijski indukovane hepatotoksičnosti. Liv. 52  ima povećan sadržaj Fe vezanog za smole u biljkama.
6. Tamarix gallica
7. Achillea millefolium
8. Cassia occidentalis

Upotreba:
Odrasli: 2x2 tablete, preventivno 3x1 tableta
Deca: 2x1 tablete uz kontrolu lekara

Mere opreza:
Proizvod ne koristiti u trudnoći i u periodu laktacije, kao i kod dece mlađe od 12 godina! Ne koristiti ukoliko postoji preosetljivost na neku komponentu. Ne prekoračivati preporučenu dozu

Neželjena dejstva:
Vrlo su retka i javljaju se u vidu gastričnih poremećaja - posledica povećanog sadržaja Fe

Pakovanje: 100 tablete

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00Informacije o proizvodu


Kategorija: AJURVEDA

Brend: HIMALAYA

Kod proizvoda - SKU: 631Slični proizvodi


Rumalaya je polikomp onentni ajurvedski proizvod nastao pažljivom...
 814,00 RSD
  
  

  
  

  

Tagovi

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  

Specijalne ponude

  


  

Iskustva korisnika

 

Moj sin je koristio PRIMED 2. On je imao astmu, ali zahvaljujući PRIMED 2 preparatu, on je sada zdrav dečak! Za PRIMED sam saznala od vlasnika...

Biljana Pešić

Pogledajte ostala iskustva korisnika