Slika LIV 52 TABLETE

     


LIV 52 TABLETE

SKU: 631

Cena:  952,00 RSD

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, troškovi isporuke nisu uključeni

Ađuvantno sredstvo u terapiji raznih poremećaja funkcije jetre, koje pomaže funkciju jetrinih ćelija i štiti jetru od toksičnih efekata alkohola, lekova i drugih hemijskih supstanci.
Liv je na tržištu prisutan 52 godine i preko 800 različitih studija je objavljeno o njegovom delovanju. To je ajurvedski proizvod dobijen kombinacijom pažljivo odabranih biljaka i minerala bez neželjenih efekata.

Delovanje:

 • Ima stimulišući efekat na funkcionalni kapacitet jetre:

  - štiti hepatični parenhim jetre
  - pomaže hepatocelularnu regeneraciju
  - sprečava proces peroksidacije
  - pomaže održavanje integriteta membrane hepatocita

 • Ubrzava portalni krvotok
 • Dovodi do redukcije intrahepatalne kongestije
 • Povećava nivo serumskih albumina
 • Regeneriše hepatocite
 • Ima sinergistično dejstvo sa steroidima ukoliko moraju da se primene u terapiji
 • Ima holagogni efekat
 • Svojim dejstvom štiti jetru od toksičnih delovanja: alkohola, lekova (citostatika,oralnih kontraceptiva, antituberkulotika) i drugih štetnih supstanci
 • Povećava apetit.


Primena kod sledećih stanja:
Koristi se u kompletnoj hepatalnoj patologiji.

 • Akutne i hronične bolesti jetre
 • Hronične alkoholne bolesti jetre. Mehanizam delovanja: Liv 52 ubrzava metabolizam etanola u acet – aldehid i ubrzava eliminaciju acet – aldehida iz organizma. Acet – aldehid se u organizmu vezuje za proteine jetre i proteine u CNS. Svojim delovanjem Liv 52 sprečava oštećenje hepatalnog parenhima i mamurluk koji je posledica vezivanja za proteine u CNS-u.
 • Uvećana masna jetra. Povišen nivo masnoće u krvi, dovodi do taloženja masnoće u hepatocitima. Ovaj proces je reverzibilan, ali može dovesti do ciroze jetre.
 • Ciroza jetre od ranog do kompenzovanog stanja. Ciroza je propadanje hepatocita i prelazak u vezivno tkivo (ožiljno tkivo). U ovoj fazi ciroze Liv 52 dovodi do regeneracije hepatocita i ima hepatoprotektivnu ulogu. Smanjuje nivo jetrenih proba (transaminaza) u krvi, povećava nivo serumskih albumina.
 • Dekompenzovana ciroza. Popravlja anoreksiju, smanjuje zadržavanje tečnosti i pomaže stabilizaciju opšteg stanja.
 • Akutni i hronični hepatitis.Ima stimulišući efekat na funkcionalni kapacitet jetre,snižava nivo ALT i AST(oko 2 meseca), povećava sintezu proteina u jetri, smanjuje sedimentaciju i broj leukocita, skraćuje vreme oporavka.
 • Postholecistektomična dispepsija.
 • Unošenje hepatotoksičnih lekova (oralni kontraceptivi, tuberkulostatici, hemoterapeutici). Štiti jetru od oštećenja i olakšava podnošljivost ovih lekova.
 • Anoreksija i malnutricija
 • Terapija malignih oboljenja.

Sastav:
1.Capparis spinosa: Smanjuje nivoe ALT i AST enzima. Flavonoidi ove biljke imaju antioksidativnu ulogu, čisti je od slobodnih radikala, ima i potencijalnu antibakterijsku ulogu deluje na gram pozitivne i gram negativne bakterije. Ona je stimulator funkcije jetre, povećava funkcionalnu sposobnost jetre, sa zaštitnom ulogom na parenhim jetre.
2.Cichorium intybus: Proglašen za hepatoprotektiv, kod uvećanja jetre, povraćanja i abdominalnih bolova. Štiti jetru od toksičnosti alkohola. Povećava broj leukocita, trombocita i sekundarni odgovor IgG antitela, aktivnost fagocita. Kao hepatoprotektiv on suprimuje oxidativnu degradaciju DNA. Oslobađa od slobodnih radikala i inhibira H2O2.
3.Solanum nigrum:  Aktivan je u tretmanu ciroze jetre. Ima protektivne efekte na jetru. Pokazuje hepatoprotektivne aktivnosti u slučaju toksičnosti indukovane lekovima i hemikalijama. On smanjuje povećane biohemijske parametre (ALT, AST), povećava aktivnost glukuronil – transferaze i glutation S – transferaze. Ima antioksidativnu aktivnost, štiti DNA od oksidativnog oštećenja.
4.Terminalia ajruna: To je indijska biljka. Ona je tonik i pokazuje efekte na cirozu jetre. Redukuje nivo triglicerida i holesterola. Povećava sintezu LDL – apoproteina ( apo β), on inhibira oksidaciju LDL, i ubrzava pretvaranje LDL u jetri. Ovim se povećava eliminacija holesterola iz tela. Ima snažnu antioksidativnu i antivirusnu aktivnost inhibirajući vezivanje virusa za tkivo i prodiranje.
5. Mandur bhasma:  To je prečišćeni oksid gvožđa, ostatak dobijen nakon potpunog sagorevanja. Koristi se kod menoragija, dismenoreje, anemije,  bolesti jetre, žutice. Veoma moćan tonik i hematinik. Ima hepatoprotektivno svojstva kod hemijski indukovane hepatotoksičnosti. Liv. 52  ima povećan sadržaj Fe vezanog za smole u biljkama.
6. Tamarix gallica
7. Achillea millefolium
8. Cassia occidentalis

Upotreba:
Odrasli: 2x2 tablete, preventivno 3x1 tableta
Deca: 2x1 tablete uz kontrolu lekara

Mere opreza:
Proizvod ne koristiti u trudnoći i u periodu laktacije, kao i kod dece mlađe od 12 godina! Ne koristiti ukoliko postoji preosetljivost na neku komponentu. Ne prekoračivati preporučenu dozu

Neželjena dejstva:
Vrlo su retka i javljaju se u vidu gastričnih poremećaja - posledica povećanog sadržaja Fe

Pakovanje: 100 tablete

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00Informacije o proizvodu


Kategorija: AJURVEDA

Brend: HIMALAYA

Kod proizvoda - SKU: 631Slični proizvodi


Rumalaya je polikomp onentni ajurvedski proizvod nastao pažljivom...
 814,00 RSD
ABEXOL je potpuno prirodan preparat, koji je napravljen od prečišćenog...
 914,00 RSD
BIODIHIDROKVERCETIN (Biodihydroquercetin) BIODIHIDROKVERCETIN...
 8.900,00 RSD
BIODIHIDROKVERCETIN (Biodihydroquercetin) BIODIHIDROKVERCETIN...
 4.600,00 RSD
  
  

  
  

  

Tagovi

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  
  


  

Iskustva korisnika

 

Zovem se Adnan, imam 35 godina. Teško disanje i opstrukcije sam osjetio sa 3 godine i od tada počinje moja borba sa bronhitisom. Česti odlasci u...

Adnan Murselović

Pogledajte ostala iskustva korisnika