Slika SHENEMIL H Clay Maska za kosu

     


SHENEMIL H Clay Maska za kosu

SKU: 065

Cena:  371,00 RSD

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, troškovi isporuke nisu uključeni

Opis

Maska za negu kose i kože glave

H CLAY MASK je prirodna maska na bazi gline koja neguje, jača i vraća sjaj kosi. Efikasno obnavlja koren kose, uklanja nečistoće i suzbija seboreju i perut.

Pod mikroskopom, kosa ima izgled kupa naslaganih/ugrađenih jedna u drugu. Dakle, ima veliku površinu, i tako skuplja sve otrove ne samo iz organizma, već i iz spoljašnje sredine. Kako je kosa glavni akumulator svih toksičnih metala i mikotoksina (što se može utvrditi analizom pepela dlake), potrebna joj je i adekvatnanega i pravilna ishrana.

Glina je sredstvo koje su sve civilizacije koristile za negu kose. Svojim jonoizmenjivačkim i adsorpcionim dejstvom ona vezuje i odstranjuje toksine, kako iz površinskog tako i iz potkožnog dela dlake.

Primena:

H CLAY MASK utrljavati u kožu glave blagim masiranjem, i ostaviti da odstoji 1–2 sata (može i duže). Sa tako utrljanom i zasušenom glinom može se i prespavati, i tek sutradan oprati kosa. Ako imate dugu kosu, potrebno je boraviti u toplijoj prostoriji, dok se glina ne zasuši.

Ako se radi o alopeciji ili o problemima na pojedinim mestima kože glave, tada se mogu mazati samo ta mesta. Poželjno je glinu držati što duže (u toku noći).

ISPIRANJE:

Nakon nošenja maske nakvasiti dobro kosu toplom vodom. Tako nakvašena kosa treba da odstoji nekoliko minuta kako bi zasušena glina ponovo postala gel, a tek potom dodati šampon i isprati (po potrebi, može se obaviti još jedno šamponiranje). Posle ispiranja kose, na granici kosmatog dela i lica može se primetiti i crvenilo, koje zavisi od pigmentacije i traje do 30 minuta. Ono je normalna posledica dejstva gline.

U fazi zasušivanja glina deluje na površinski deo kože, blago ga zateže, čime omogućava prodor aktivnih komponenti ulja u koren dlake. U zasušenom obliku, glina mehanički izvlači koren dlake naviše, ujedno vršeći prirodno masiranje kose, te je u zasušenom obliku treba nositi što duže. Takođe, glina rastvara nečistoće sa kože i izvlači iz znojnih žlezda sve toksične supstance.

Sastav/Ingredians:

Voda(water), glina(clay), askorbinska kiselina (ascorbic acid), ksantan guma (xanthan gum), natrijum bikarbonat (sodium bicarbonate), uljni ekstrakt hajdučke trave (yarrow oil extract), ekstrakt kestena (horse-chestnut seed extract), tamjana (frankincense extract), šipurka (rosehip extract), nane (mint extract), majčine dušice (thyme extract), natrijum salicilat (sodium salicylate), miris (parfum).

NAPOMENE:

  • Ovaj proizvod je vrlo efikasan kod problema sa peruti i seborejom.
  • Da bi se pokazali pravi efekti gline, potreban je bar tromesečni tretman.
  • Glina za pijenje i aktivni ugalj (carbo medicinalis-animalis) su poznati prirodni adsorbenti i jonoizmenjivači, koji vezuju otrove u crevnoj flori i ne dozvoljavaju im da se izlučuju preko krvnih sudova kože. Zato u fazi tretmana kose, odnosno kože glave, treba uporedo piti glinu u prahu Detox.
  • Uputstvo je urađeno prema praktičnim rezultatima primene bentonitne gline u farmaceutskoj i kozmetičkoj tehnologiji.
  • Ovaj proizvod nije lek!
  • Zdravstvenu ispravnost izvršio Zavod za javno zdravlje Leskovac.

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00Informacije o proizvodu


Kategorija: Preparati na bazi gline

Brend: SHENEMIL

Kod proizvoda - SKU: 065Slični proizvodi


Maska za negu zglobova i mišića R CLAY MASK je prirodna maska na bazi...
 371,00 RSD
Pasta za zube sa etarskim uljima. Osvežavajuća aromatična ekološka pasta...
 329,00 RSD
KUPKO EMULZIJA ZA DETOKSIKACIJU •sastav: Voda, glina, uljni...
 233,00 RSD
Emulzija za sunčanje i negu tela doprinosi ravnomernoj preplanulosti, čuva...
 577,00 RSD
  
  

  
  

  

Tagovi

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  
  


  

Iskustva korisnika

 

Zovem se Adnan, imam 35 godina. Teško disanje i opstrukcije sam osjetio sa 3 godine i od tada počinje moja borba sa bronhitisom. Česti odlasci u...

Adnan Murselović

Pogledajte ostala iskustva korisnika