Slika SHIRKO Oxsilver

     


SHIRKO Oxsilver

: 473

Cena:  367,00 RSD

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, troškovi isporuke nisu uključeni

Oxsilver

Oxsilver- šta je to?

Oxsilver je supstanca sastavljena od 3% vodonik peroksida (H2O2) i jonizovane srebrne vode u kovalentnoj vezi. Njegova sigurnost prilikom korišćenja svrstava ga u sam vrh prirodnih sredstava za borbu protiv patogena poput virusa, bakterija, gljivica, čak i priona. Većina beba odmah po rođenju počinje da koristi H2O2 jer majčino mleko i kolostrum sadrže H2O2. Nažalost, pre dve-tri decenije bacalo se to prvo, dragoceno mleko… Ovo je bilo nerazumno kada znamo da je jedna od njegovih funkcija aktiviranje i stimulacija imunog sistema. Postoje milioni ljudi koji bespotrebno pate jer ne znaju za blagodeti H2O2, ili su pogrešno informisani, ili im se nude proizvodi koji imaju brojne kontraindikacije. Vodonik peroksid se razlaže na vodu i kiseonik. Nema štetnih nusprodukata. Naravno, treba poštovati uputstva o koncentrciji, količini i načinu primene. Vodonik peroksida ima i u snegu, kišnici, ima ga pljuvačka, ima ga u svežem (nekuvanom ) voću i povrću.
Hrana koju koristimo često je toliko kontaminirana da ne pomažu ni dugotrajna potapanja u vodi (dejstvo hlora), tretiranja alkoholom, aldehidima, tečnim deterdžentima ili sl. Nažalost, takvim tretiranjima može se znatno uticati na strukturu, ukus i bezbednost hrane. Kao da smo potpuno zaboravili da postoji sredstvo korišćeno još pre dva veka koje je bez premca u snazi dezinfekcije i što je još važnije: nije toksično, nije karcinogeno, nema nus produkata, poseduje dugotrajan efekat delovanja, razlaže se na vodu i kiseonik. Kod tretiranja hrane koja se daje pacijentima sa teškim bolestima naročito je važno da se predupredi eventualna pojava patogena jer bi razvoj takvih organizama i infekcije mogli značajno da uvećaju rizik po ozdravljenje i naškode opravku pacijenta.
Brojnim analizama i ispitivanjima utvrđeno je da vodonik peroksid zajedno sa jonima srebra deluje sinergijski, ima bolje performanse i znatno veću brzinu delovanja na tretirane predmete ako su zajedno u rastvoru: i vodonik peroksid i joni srebra. Namirnice i predmeti često imaju na sebi biofilmove, tj.kolonije patogena. Ako se deluje samo srebrnom vodom teško se može načeti površina biofilma (iako je to sloj debljine u nanometrima). Tu se pokazuje snažna sinergija, vodonik peroksid rastopi biofilm i onda stupaju na scenu joni srebra. Znatno je skraćeno vreme dekontaminacije bez rizika da se stvore nepoželjni nusproizvodi.
Srebro i vodonik peroksid zajedno imaju značajne germicidne performanse čak i u niskim koncentracijama i kao takvi ne predstavljaju nikakvu opasnost po zdravlje, po proceni EEZ, SZO, USEPA.

Zeljasto povrće, voće, suvo voće, povrće

Mi ne znamo kakvim je rukama neko dirao voće ili povrće pre nas. Ne znamo ni da li je neki glodar posećivao te proizvode. Voda ili deterdžent ne mogu detoksikovati biofilmove patogena. Proizvodi koje ne želimo termički da obrađujemo mogu tada biti rizični za upotrebu. Upotreba alkohola, hemikalija ili aldehida bi promenila ukus i izgled namirnica. Pečurke, suvo voće i orašasti plodovi naročito mogu biti kontaminirani raznim mikroorganizmima.
Nakon pranja voća ili povrća isprskajte ih Oxsilverom i sačekajte par minuta pre ispiranja. Ako je izgubljena svežina povrća (npr: salate) operite je vodom, isprskajte Oxilverom i odložite pola sata u frižideru. Aktivni kiseonik će detoksikovati mikroorganizme ali će i vratiti svežinu salati.

Meso sirovo, dimljeno, sušeno

Ljubitelji mesa koji ne žele da rizikuju i unesu u organizam neke bakterije (npr: iz familije koka) mogu koristiti Oxsilver za tretiranje površine mesa za koju se sumnja da bi mogla biti kontaminirana. Poznato je da antibiotici ne mogu da unište oko 10% nekih patogena iz familije streptokoka, ni termička tretiranja ne mogu biti pouzdana za neke sojeve, ali dejstvo aktivnog kiseonika u sinergiji sa srebrom može da ih inaktivira za desetak minuta. Ukus takvih namirnica neće biti izmenjen nakon tretiranja.

Naklijavanje semenki

Ljubitelji zdrave hrane prilikom naklijavanja semenki vrše ispiranja semena po nekoliko puta. Svaki put valja naprskati u vodu Oxsilver. Na taj način ste ponudili semenkama kiseonik koji pospešuje rast klica ali ste u isto vreme uništili bakterije i gljivice koji mogu da štete isklijavanju. U vodu kojom prskate semenje takođe prsnite 1-2 puta Oxsilver, videćete razliku u brzini i kvalitetu klijanja.

Tretiranje akni, staračkih pigmentnih fleka

Prijatno će vas iznenaditi brzina kojom možete očistiti vaše lice ili telo. Na pamučni tufer naprskajte Oxsilver i brišite po željenoj regiji. Ako osetite peckanje budite strpljivi ili razredite Oxsilver destilovanom vodom. Nakon tretiranja nemojte odmah stavljati vaše omiljene kreme, sačekajte da se film osuši prirodnim isparenjem.

Higijena ruku i tela

Nakon pranja ruku ili tela, ako je potrebno dodatno bezbedno detoksikovanje, isprkajte ruke ili regiju tela Oxsilverom ili natopljenim tuferom prebrišite telo. Možete tretirati i ogrebotine koje nisu duboke. Isto važi i kod ujeda insekata, pčela i krpelja.

Bradavice, ekcemi, gljivice na prstima nogu

Oxsilver se pokazao kao vrlo efikasno sredstvo za ove pomenute probleme. Budite uporni, nakon tretiranja sačekajte da se rastvor prirodno osuši.

Higijena u kuhinji

Truleks, predmet koji veoma često koristimo u kuhinji već prvog dana može biti pun bakterija i virusa. Da bi ste uklonili patogene, dobro ga iscedite i isprskajte ga Oxsilverom. Truleks će početi da šumi, stvara mehuriće i razvija malo toplote. Kiseonik je uradio svoj zadatak uz pomoć srebra. Oxsilverom možete isprskati pribor za jelo, posuđe itd. Staklene posude i čaše će zablistati nakon tretiranja Oxsilverom.

Higijena u kupatilu

Wc daska je slična truleksu po rizicima od prisustva raznih mikroorganizama, samo što se na dasci nalaze u mikrofilmovima. Preventive radi, nije na odmet isprskati površinu Oxsilverom i prebrisati papirom. Delovanje Oxsilvera je snažno i sinergijsko sa srebrom. Posebno naglašavamo neophodnost primene aplikacije ako su u pitanju deca.

Tretiranje klima uređaja

Klima uređaj možete tretirati Oxsilverom kada je isključen iz struje. Njegova „pluća” mogu biti puna mikroorganizama i mogu biti vrlo neugodne situacije. Oxsilver se pokazao kao impresivan borac sa mnogo snažnijom penetracijom od konkurentskih sredstava na bazi hlora ili sličnih hemikalija.

Dečije igračke

Preporučeno je dekontaminirati čak i zapakovane dečije igračke, o raspakovanim da i ne govorimo. Imajte na umu da može doći do izmene boje ako neka igračka ima tkaninu. Tastature, unutrašnjost obuće i sl. takođe mogu biti legla biofilmova.

Uklanjanje buđi

Pojava buđi na zidovima i predmetima nije za pocenjivanje. Respiratorni organi ne mogu identifikovati niske koncentracije buđi, pojedine kolonije buđi nemaju miris pa smo često u nedoumici otkud alergije, otežano disanje i sl. Prednost Oxsilvera je što deluje brzo i temeljno bez maskiranja mirisima. Može se odmah nakon apliciranja provetriti i boraviti u prostoriji, bez kontraindikacija po respiratorne organe.

Oksidativna terapija

Kupke u koje ste sipali Oxilver imaju efekte hiperbarične komore a troškovi su znatno, znatno manji. Povećanju opšteg stanja zdravlja doprineće i srebro.
Kiseonik može da okrepi organizam u svakom pogledu, i u psihičkom i u fizičkom a dobrobiti su odmah vidljive i primenjive. Preporučeno je da se koriste ovakve kupke kod najtežih bolesti gde je organizmu preko potreban kiseonik u većim koncentracijama od uobičajenih.

Zdravlje i Oxsilver

Naše telo sadrži prirodni vodonik peroksid, to je borac protiv infekcija i mora biti prisutan u našem imunom sistemu da bi pravilno funkcionisao. Bela krvna zrnca (leukociti) i njihova podgrupa neutrofili proizvode vodonik peroksid kao prvu liniju odbrane od toksina, parazita, virusa i gljiva.

Lična nega usta i zuba

Na četkicu sa pastom za zube, natopljenom u malo sode bikarbone prsnite malo Oxsilvera ili naknadno prsnite u usta prilikom pranja zuba. Pored obilne efikasne pene vaši zubi će biti beliji, flora u ustima će biti osvežena.

Dezodorans Oxsilver

Natopite pamučni tufer Oxsilverom i tretirajte pazuhe. Neprijatni miris znoja će nestati.

Naočari i Oxsilver

Naočari, prozori, vetrobranska stakla i sl. će biti lako očišćeni Oxsilverom.

Inhalacija Oxsilvera

Sipajte Oxsilver u čašu ili u posudu za radijator. Kiseonik će lagano isparavati. Na taj način možete znatno povećati koncentraciju kiseonika kod pacijenata koji su u sobi u zimskim uslovima.

Kućni ljubimci i Oxsilver

Leglo vašeg ljubimca može imati grinje. Svaka posteljina tretirana i ostavljena da se osuši može uništiti larve grinja i sličnih parazita. Isto važi i za tepihe. Postoji rizik promene boje, zato prvo probajte tretman na skrivenom mestu. Oxsilverom možete uništiti grinje i direktno na vašem kućnom ljubimcu.

Oxsilver sadrži:

Vodonik peroksid rastvor 3% PH.EUR.4 kvaliteta u koloidnom rastvoru srebra čistoće 99,99 %
Oxsilver ne sadrži alkohole, mirise, hlor, aldehide, deterdžente, parabene itd.
Oxsilver pripada najvišoj kategoriji ekoloških prirodnih supstanci 100% bio- razgradivih, bez štetnih nusprodukata.

Upozorenja:

Oxsilver čuvajte udaljeno od dece. Nemojte izlagati direktno sunčevoj svetlosti. Oxsilver gubi potencijal oko 10% godišnje jer se prirodno oslobađa kiseonik.

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00Informacije o proizvodu


Kategorija: Shirko proizvodi

Brend: SHIRKO

Kod proizvoda - SKU: 473Slični proizvodi


Primena: Brza i sigurna higijena ruku i tela sa dugotrajnim delovanjem!...
 144,00 RSD
O MAGNEZIJUM GELU Magnezijum hlorid gel pokazao se uspešnim kod...
 459,00 RSD
Epsom Soli Uputstvo za korišćenje Epsom soli Epsom kupka Dokazano je...
 511,00 RSD
Uputstvo za upotrebu epsom soli gela Mnogi potencijalni korisnici Epsom...
 511,00 RSD
Opis Namena: Višenamenski proizvod za dezinfekciju predmeta koji...
 524,00 RSD
DMSO DMSO 33% Uputstvo za upotrebu Pre prve upotrebe obavezno...
 590,00 RSD
Uputstvo za upotrebu Nanesite raspršivačem magnezijumovo ulje na kožu....
 393,00 RSD
Najefikasniji i potpuno prirodan branilac vašeg organizma. Koloidna...
 640,00 RSD
Tonik sprej za osveženje i higijenu lica i tela Maxlab Aktivni kiseonik...
 310,00 RSD
Koloidna srebrna voda blagotvorno deluje na infekcije kod osoba sa...
 316,00 RSD
Najefikasniji i potpuno prirodan branilac vašeg organizma. Veća...
 842,00 RSD
Najefikasniji i potpuno prirodan branilac vašeg organizma. Koloidna...
 393,00 RSD
  
  

  
  

  

Tagovi

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  

Specijalne ponude

  


  

Iskustva korisnika

 

Moj sin je koristio PRIMED 2. On je imao astmu, ali zahvaljujući PRIMED 2 preparatu, on je sada zdrav dečak! Za PRIMED sam saznala od vlasnika...

Biljana Pešić

Pogledajte ostala iskustva korisnika