Slika Tensilen®

     


Tensilen®

SKU: 611

Stara cena: 821 din Popust 10%

Nova cena: 738,90 din

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, Troškovi isporuke nisu uključeni

Tensilen nije lek! Tensilen® je blagi brzodelujući prirodni antidepresiv. U svom sastavu sadrži S-adenozil metionin (SAMe) i kompleks vitamina B.

Kako pobediti depresiju zauvek?

Imamo rešenje, pobedite depresiju bez lekova. Tensilen je dobar antidepresiv koji zahvaljujući svom sastavu pozitivno deluje da se simptomi depresije, anksioznosti i stresa smanje.

Hajde da se upoznamo sa osnovnim elementima njegove formule i shvatimo kako Tensilen deluje:

Šta je SAMe i kako dobrinosi da pobedite depresiju bez lekova?

SAMe je fiziološki esencijalan sastojak svake žive ćelije. Učestvuje u nekoliko važnih metaboličkih puteva i stimuliše više od 35 biohemijskih reakcija. Nalazi se u čitavom telu, sa najvećom koncentracijom u mozgu i jetri. Jedan od glavnih metaboličkih puteva SAMe je transmetilacija gde povećava sintezu serotonina, dopamina i noradrenalinatzv.”hormona sreće”, čime ostvaruje snažan antidepresivni efekat. Time upravo SAMe pomaže da se oslobodi prirodni serotonin koji će pomoći da pobedite depresiju bez lekova. Učestvujući i u drugim biohemijskim reakcijama, SAMe štiti nervne ćelije i poboljšava provodljivost impulsa. Učestvuje i u sintezi glutationa, cisteina i taurina, moćnih antioksidansa koji štite i obnavljaju nervne ćelije.

Otkriven 1952. godine u Italiji. Ispitan je u najmanje 75 kliničkih studija na preko 23.000 pacijenta u Evropi. Pokazao je sjajan efekat na raspoloženje sličan sintetskim lekovima protiv depresije, ali bez neželjenih dejstava.

U Evropi ga lekari preporučuju već više od 40 godina kod tipičnih depresivnih simptoma: pada energije i bezvoljnosti, pojačane iritabilnosti i stresa gde vraća samopouzdanje i volju. Zbog brojnih studija i iskustava na preko milion korisnika, smatra se jednim od najbezbednijih i najefikasnijih prirodnih antidepresiva. Zbog toga možemo da kažemo da je Tensilen jako dobar antidepresiv koji vam pomaže da se oslobodite depresije i anksioznosti bez sintetičkih lekova.

Iako se određena količina S-adenozil metionina proizvodi u našem organizmu, način ishrane, stres, proces starenja, određene bolesti, nedostatak vitamina i drugi faktori mogu uticati na količinu koju naše telo proizvodi. Istraživanja su pokazala nedostatak SAMe u organizmu dovodi do tipičnih simptoma depresije. Namirnice koje koristio u ishrani ne sadrže SAMe, pa se preporučuje dodatni unos putem suplemenata.

Kako kompleks vitamina B pomaže da se oslobodite simptoma depresije i anksioznosti?

Kompleks vitamina B koji ulazi u sastav Tensilena®, dodatno smanjuje napetost i iritabilnost i vraća energiju. Kompleks vitamina B potreban je za optimalno delovanje SAMe gde dopunjuje njegov maksimalan efekat. Što znači da doprinosi da se prirodani serotonin luči u odgovarajućoj meri u organizmu.

Uticaj preparata Tensilen® na raspoloženje dokazan je na nekoliko različitih načina:

Kod depresivnih ljudi pronađene su niske koncentracije S-adenozil metionina u likvoru (tečnosti koja se nalazi u mozgu i kičmenoj moždini). Ovaj nalaz podržava tvrdnju da Tensilen® pomaže vraćanju volje i samopouzdanja. Što znači da možete da pobedite depresiju bez lekova.

Uticaj S-adenozil metionina na depresiju je proučavan u brojnim kliničkim ispitivanjima, objavljene studije su ukazale da je izuzetno efikasan u poređenju sa placebom, a u većim dozama podjednako efikasan kao neki triciklični antidepresivi i sa daleko manje neželjenih efekata.

Istraživanja su pokazala da povećanje nivoa SAMe, a samim tim i suplementacija preparatom Tensilen®, pozitivno utiče na poboljšanja depresivnih simptoma.

+381117151265 - Poručivanje telefonom
08:00-20:00

 


Informacije o proizvodu


Kategorija: Kapsule, tablete, sirupi

Brend: AbelaPharm

Kod proizvoda - SKU: 611Slični proizvodi


Prah ašvagande pomaže da podmladite nervne ćelije! Prah ašvagande – n...
864 din
960 din
Ylang Ylang essential oil(Cananga Odorata flower oil) Eterično ulje...
345,60 din
384 din
Lavander essential oil (lavandula officinalis) Osvežavajuće, cvetno, u...
391,50 din
435 din
  
  
  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  

  

Specijalne ponude

  


  

Iskustva korisnika

 

Zovem se Adnan, imam 35 godina. Teško disanje i opstrukcije sam osjetio sa 3 godine i od tada počinje moja borba sa bronhitisom. Česti odlasci u bo...

Adnan Murselović

Pogledajte ostala iskustva korisnika